cookie-og-privatlivspolitik
Synderegistret var langt, da 21-årig skulle dømmes for berigelseskriminailtet ved retten i Nykøbing F.
Synderegistret var langt, da 21-årig skulle dømmes for berigelseskriminailtet ved retten i Nykøbing F.
Foto: Anders Knudsen

112

21-årig dømt for våben og berigelseskriminalitet

Anklageskriftet indeholdt 54 kriminelle forhold begået i løbet af 2018.
12. juni 2019 kl. 16:30 Af Peter Gade

Annonce
FAKTA
De seks indbrud i anklageskriftet er begået rundt omkring på Vest- og Midtlolland i Søllested, Ryde, Stokkemarke, Vesterborg, Maribo og Nakskov. Udbyttet er blandt af to brændeovne, en motorcykel, en vaskemaskine, en kuffert, et trommesæt, et læs sten og grus, en gearkasse og en motor, en hardballpistol, hjemmeværnsuniformer samt diverse værktøj
Der var også et tilfælde af tyveri af 50 par sko til en værdi af 18.000 kroner fra en varebil.
Seks overtrædelser af Færdselsloven handlede om de gange, han var standset af politiet og kørt bil uden at have kørekort.
De mange overtrædelser af lov om euforiserende stoffer stammede også fra de gange, han var stoppet af politiet og havde medbragt amfetamin til eget brug.
Brugstyverierne drejede sig om et par personbiler, en varebil, en motorcykel og en trailer.

Det var et meget langt anklageskrift, der skule udformes i en domsmandssag ved Retten i Nykøbing F., hvor den 21-årige Lars Erik Frederiksen stod tiltalt for ikke færre end 54 forskellige kriminelle forhold.

Alle de mange forhold var begået i løbet af 2018, frem til han i november sidste år blev anholdt og varetægtsfængslet, hvor han har siddet siden.

Den 21-årige mand kan således godt betegnes som en del af det kriminelle miljø, idet mange lovovertrædelserne ifølge anklageskriftet er begået i forening med 11 forskellige navngivne medgerningsmænd.

Da han blev anholdt, var det på grund af den alvorligste af de mange sigtelser - nemlig brug af våben under særligt skærpende omstændigheder.

Det giver som minimum to år og tre måneders fængsel, hvis man transporterer et våben offentligt og med ammunition

Tiltalte erkendte og blev dømt for at skyde med våbnet mod en bildør på en adresse på Saltougvej ved Nøbbet, som han havde erkendt


Telefon var aflyttet

Han nægtede derimod, at han havde transporteret salonriflen, kaliber 22, fra Saltougvej til Hulbækvej ved Vesterborg og dermed på offentligt sted.

Han blev dog dømt for forholdet alligevel, fordi domsmandsretten fandt det bevist, fordi han i to telefonaflyttede samtaler med sin kæreste havde fortalt, at den stjålne riffel nu var bragt til Hulbækvej.

Dette var således det punkt, der tyngede mest, da straffen for de mange forhold blev udmålt til tre år og ni måneders ubetinget fængsel.

Han blev også dømt for to andre overtrædelser af våbenloven, seks tilfælde af hæleri af særlig grov beskaffenhed, seks indbrud, fire brugstyverier, seks overtrædelser af færdselsloven, syv overtrædelser af lov om euforiserende stoffer samt et forhold af trusler på livet mod en politibetjent på Facebook,

Han truede en betjent, der havde været på hans bopæl og tilkaldt en dyrlæge på grund af overtrædelse af dyreværnsloven.

Når hæleri-forholdene blev betegnet som af særlig grov beskaffenhed, hang det sammen med værdien af de tyvekoster, som Frederiksen opbevarede. Det drejede sig om blandt andet en motorcykel, en trailer, lamper for 70.000 kroner og en sølvgrå BMW, der var stålet på Sjælland, og som blev fundet i Vesterborg, hvor den var påsat et sæt falske nummerplader.

Frederiksen erkendte langt de fleste af forholdene undtagen transporten af salonriflen fra Nøbbet til Vesterborg. Han blev kun frikendt i et par mindre forhold og dømt for resten

Han valgte at tage betænkningstid med hensyn til anke af dommen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce