cookie-og-privatlivspolitik
En 53-årig mand blev lørdag fundet død på Vilhelm Bergsøes Vej i Aarhus V. Politiet mener, at han blev dræbt. En 41-årig mand er fængslet.
En 53-årig mand blev lørdag fundet død på Vilhelm Bergsøes Vej i Aarhus V. Politiet mener, at han blev dræbt. En 41-årig mand er fængslet.
Foto: Per øxenholt/Ritzau Scanpix

112

41-årig fængslet for drab på Vilhelm Bergsøes Vej

Politiet kan ikke udelukke, at en 53-årig mand blev dræbt - formentlig ved stump vold.
24. januar 2021 kl. 10:23 Af Ritzau

Annonce

En 41-årig mand er sigtet for at have dræbt en 53-årig mand, som lørdag blev fundet død på Vilhelm Bergsøes Vej i Aarhus.

Den sigtede er tidligt søndag blevet fængslet efter et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Retsmødet begyndte klokken 07.

Politiinspektør Michael Kjeldgaard fra Østjyllands Politi fortæller, at politiet mener, der er begået et drab, og at den 53-årige formentlig er død som følge af stump vold.

- Der er blevet gennemført en obduktion lørdag, og vi har modtaget nogle delkonklusioner, men vi afventer fortsat en endelig erklæring, fortæller Michael Kjeldgaard.

Den 41-årige mand kontaktede lørdag morgen klokken 06.55 politiet og fortalte, at hans 53-årige kammerat var død.

Annonce

Liget befandt sig i en lejlighed på Vilhelm Bergsøes Vej i Møllevangskvarteret i Aarhus Vest. Ifølge Michael Kjeldgaard boede den afdøde i lejligheden.

Politiet rykkede med egne ord "talstærkt" ud til findestedet, og omstændighederne gjorde, at sagen i første omgang blev betragtet som et såkaldt "mistænkeligt dødsfald", altså et muligt drab.

Politiet foretog en stribe undersøgelser i lejligheden og i området. Flere vidner blev også afhørt. Og politiet fik på den baggrund en mistanke om, at den 53-årige var blevet dræbt.

Den 41-årige blev ifølge Michael Kjeldgaard anholdt, umiddelbart efter at politiet ankom.

- Men det var først i løbet af dagen og aftenen, at vi mente, at han skulle fremstilles i retten. Det er der en frist på 24 timer til, og derfor blev han fremstillet her til morgen klokken 07, lyder det fra politiinspektøren.

Annonce

Politiet afventer nu den endelige obduktionserklæring fra Institut for Retsmedicin på Aarhus Universitet. Erklæringen kan muligvis kaste yderligere lys over, hvordan den 53-årige kom af dage.

Søndagens retsmøde blev holdt for lukkede døre, så de fremlagte oplysninger bliver indtil videre holdt hemmelige for offentligheden. Af samme grund ønsker politiet ikke at bidrage med flere oplysninger om sagen på nuværende tidspunkt.

Østjyllands Politi forventer først at kunne komme med yderligere oplysninger om sagen mandag.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE