cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

112

Årelange fængselsstraffe for grov indbrudsbølge

Årelange fængselsstraffe for grov indbrudsbølge.
16. november 2019 kl. 11:50 Af Peter Gade

Annonce

NAKSKOV Der blev udmålt rigtigt lange fængselsstraffe, da man i går i en domsmandssag ved Retten i Nykøbing var nået frem til domsafsigelse ved det tredje og sidste retsmøde.

Sagen drejede sig om tre indbrud af særlig grov beskaffenhed i East Metal i Nakskov, XL-Byg i Ringsted og hos en murermester i Vojens i Jylland.

Den 29-årige Sebuha Hasani fra Falster blev idømt to år og ni måneders fængsel. Han blev også frakendt kørekortet, men det har ikke den store betydning, idet han også blev udvist af Danmark for bestandigt.

Den 34-årige Serkan Aydemir fik en dom på et år og otte måneder og han fik en advarsel efter udlændingeloven. Det er det, man før kaldte en betinget udvisning.

De blev begge dømt for at have begået de tre indbrud sammen med en tredje person, der er stukket af fra politiet. Når der var forskel på strafudmålingen, var det fordi, Hasani også blev dømt for vold på et diskotek i Nykøbing og mod en medfange i Storstrøms Fængsel.

Den 57-årige Kiril Kirilov blev idømt et års fængsel. Han var ikke med til indbruddene, men var alene hyret som chauffør til at bringe varerne ud af landet, så han blev dømt for hæleri. Han er bulgarsk statsborger og uden tilknytning til Danmark, så han blev udvist med indrejseforbud i seks år.

Forsvarerne for Hasani og Aydemir gjorde i deres procedure meget ud af at understrege, at ingen af dem var set og genkendt eller havde efterladt sig spor på nogen af de tre gerningssteder.

Dommerne var dog enige om at dømme de to for indbruddene på baggrund af, at de kørte rundt i en varebil, der var blevet nummergenkendt i nærheden af gerningsstederne i Ringsted og Vojens og ligende den, der kunne ses på overvågningsvideoen fra XL- Byg i Ringsted. Og så var de i besiddelse af det koben, der med sikkerhed var anvendt til indbruddet i Vojens, da de blev anholdt på Falster dagen efter.

Derefter var indicierne så stærke, at de også blev fundet skyldige i indbruddet i Nakskov, som blev begået før, varebilen var lejet og uden spor på gerningsstedet. Kosterne blev fundet i den bulgarske varebil.

Kirilov modtog dommen, Aydemir tog betænkningstid, mens Hasani ankede sin dom med udvisning for bestandigt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce