cookie-og-privatlivspolitik
I tre timer var manden frihedsberøvet og blev udsat for vold og trusler i den gamle mølle på Adamsgavevej ved Branderslev.
I tre timer var manden frihedsberøvet og blev udsat for vold og trusler i den gamle mølle på Adamsgavevej ved Branderslev.
Foto: Flemming Keith Karlsen

112

Årelange straffe for frihedsberøvelse

Alle blev dømt i sag om frihedsberøvelse - to blev udvist til Serbien.
24. januar 2020 kl. 18:50 Af Peter Gade

Annonce

LOLLAND Der blev uddelt årelange straffe til alle de fire sigtede, da der i går blev afsagt dom i sagen, hvor tre mænd og en kvinde var tiltalt for grov vold, røveri, frihedsberøvelse og trusler.

Hovedmanden, den 31-årige Branko Nika fra Nakskov, blev idømt to år og seks måneders fængsel. Oven i blev han udvist af Danmark for bestandigt.

Hans onkel, 58-årige Dragan Jon, der ingen tilknytning har til Danmark, fik to års ubetinget fængsel og blev også udvist for bestandigt.

Den 28-årige Elez Gota fra Nykøbing blev idømt et år og seks måneders fængsel, mens 46-årige Bente Meta Hede fra Stokkemarke blev idømt et års fængsel for sin medvirken.

Retsformand Kim Rasmussen forklarede, at de alle fire blev dømt efter anklageskriftet - undtagen på et punkt, hvor de blev frifundet for røveri mod den forurettede, da det ikke kunne bevises, at de havde taget hans pas, og da overgrebet skyldtes, at de ville pumpe oplysninger ud af forurettede - ikke berigelse.

Retten fandt det bevist, at også Gota havde deltaget i voldsudøvelsen over tre timer i Nikas ejendom på Adamsgavevej.

Det var ligeledes bevist, at der var brugt en kæp som våben, og at forurettede var blevet stødt med en strømpistol, og at han flere gange undervejs var besvimet af smerte, ligesom han havde brækket sig og tisset i bukserne undervejs.

Kvinden havde ikke deltaget i volden, men havde alene erkendt, at hun lokkede den forurettede ud i skoven under påskud om sex. Men hun blev dømt for medvirken, fordi hun var kørt med til Adamsgavevej og blevet der under hele seancen, selv om hun godt vidste, at der blev begået vold.

Udvisningen af Nika blev en realitet, på trods af at han kom til Danmark som mindreårig og i dag har to døtre her i landet.

Det plejer at give ret til at blive i landet på grund af menneskerettighedskonventionens ord om alle menneskers ret til familieliv. Når retten alligevel udviste, var det på grund af forholdets grovhed sammenholdt med Nikas kriminelle fortid med en betinget udvisning.

Elez Gota modtog dommen, Dragan Jon tog betænkningstid, og Bente Hede og Branko Nika ankede afgørelsen til landsretten.

Enkelte nakskovitter husker måske, at hovedmanden, Branko Nika, for et par år siden havde en rolle i tv-dokumentaren "På røven i Nakskov", hvor han fremstod som offer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

Annonce