cookie-og-privatlivspolitik

112

Advokat: LTF er ikke en forening men et broderskab

Beskyldninger om politisk bestillingsarbejde præger advokats afsluttende indlæg i sag om opløsning af LTF.
22. november 2019 kl. 11:47 Af Ritzau

Annonce

Loyal To Familia (LTF) er et broderskab, ikke en forening, og kravet om at få LTF opløst ved dom er politisk spilfægteri.

Sådan kan advokat Michael Juul Eriksens påstande fredag i Københavns Byret destilleres ned i nogenlunde korthed.

Byretten skal tage stilling til, om LTF er en forening med et ulovligt formål, og om foreningen virker ved vold. Er en af disse betingelser opfyldt, så skal byretten afsige dom om, at LTF skal opløses. Forbydes.

Retssagen blev indledt i foråret, efter at justitsministeren i fjor tiltrådte en indstilling fra Rigsadvokaten om at føre en opløsningssag.

Byrettens behandling af sagen lakker efterhånden mod enden. Torsdag fremførte anklagemyndigheden sine afsluttende bemærkninger. Fredag er turen kommet til LTF's ene advokat, Michael Juul Eriksen.

Han er på egen hånd, for hans kollega gennem sagen, Stefan Møller Jørgensen, er sygemeldt på grund af en sportsskade.

Ifølge Juul Eriksen har anklagemyndigheden ikke noget at komme efter. For LTF er i hans optik ikke en forening. Hverken i traditionel forstand eller i den forstand, som Grundloven omhandler.

- Det er jo folk, der mødes hver eneste dag. De laver alle mulige ting. De hænger ud sammen. De kører rundt sammen. De holder fester sammen. De kalder det selv et broderskab, og det synes jeg, er mere retvisende, siger Michael Juul Eriksen.

Han sammenligner flere gange i løbet af sin procedure banden med rockergrupperne Hells Angels og Bandidos. Disse grupper har ifølge ham en langt mere ordnet struktur end LTF.

Rigsadvokaten har tidligere vurderet, at der ikke kunne føres opløsningssager mod Hells Angels og Bandidos - blandt andet på grund af, at de ikke var at anse som foreninger.

Når Rigsadvokaten i denne sag har bestemt, at der skal være en retssag, så bunder det ifølge Juul Eriksen ene og alene i, at det er en afgørelse, der er bestilt af politikerne.

- Man skal også have for øje, at der har været et meget specielt forløb, hvor den tidligere rigsadvokat stoppede fra den ene dag til den anden, lyder det fra Juul Eriksen med henvisning til daværende rigsadvokat Ole Hasselgaards opsigelse i februar 2018.

Ingen kender grunden til hans stop, men der har været spekuleret i, at det hang sammen med for stor politisk indblanding.

Skulle retten finde, at LTF kan anses som en forening, så kræver det, at dens formål anses for ulovligt, eller at den søger at opnå sit formål ved vold. Og det er heller ikke tilfældet, mener Juul Eriksen.

For selv om flere medlemmer af LTF er dømt for voldskriminalitet i banderegi, så er der ifølge ham ingen beviser for, at LTF udgør en struktur, hvor nogen instrueres i at begå kriminalitet.

Københavns Byret ventes at afsige dom i sagen til januar. Indtil videre er Loyal To Familia forbudt i kraft af et midlertidigt forbud.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce