cookie-og-privatlivspolitik
Det har ikke været muligt for politiet at skaffe tilstrækkelige beviser mod de mistænkte i sagen om nedskydningen af en 39-årig mand på Helgolandsgade i København. (Arkivfoto)
Det har ikke været muligt for politiet at skaffe tilstrækkelige beviser mod de mistænkte i sagen om nedskydningen af en 39-årig mand på Helgolandsgade i København. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

112

Anklager opgiver sag om likvidering af direktør på åben gade

Maskeret mand affyrede flere skud på kort afstand af direktør på Helgolandsgade i København.
19. april 2021 kl. 16:08 Af Ritzau

Flere mistænkte mænd i sagen om drabet på en direktør, der for snart to år siden blev skudt ned på åben gade i København, undgår at blive stillet for retten.

Anklagemyndigheden har besluttet at opgive påtale. Det oplyser senioranklager Line Steffensen i Københavns Politi til Ritzau.

Offeret blev 39 år. Han blev ramt af flere skud på Helgolandsgade nær Hovedbanegården først på eftermiddagen 7. maj 2019.

En maskeret mand steg ud af en bil og gik målrettet hen til den 39-årige og affyrede sit våben. Afstanden var under en meter, har politiet tidligere oplyst. Blandt vidnerne var mandens højgravide hustru.

Tilsyneladende var direktøren blevet overvåget. Der var placeret en gps-tracker på mandens Range Rover, har Ekstra Bladet tidligere rapporteret.

Annonce

Kort efter forbrydelsen efterlyste politiet vidner, der havde set den sorte Audi A4, som gerningsmanden flygtede i, og som blev stukket i brand i Sengeløse ved Taastrup.

Godt et halvt års tid senere fik efterforskerne tilsyneladende et gennembrud. Fire mænd blev anholdt.

Senere efterlyste politiet med navn og foto en mand fra banden Loyal To Familia som mistænkt. I februar 2020 blev han anholdt og derefter varetægtsfængslet.

Han nåede at være fængslet i cirka fem måneder, før politiet sidste sommer besluttede at løslade ham og en anden varetægtsfængslet person fra banden. Samtidig udtalte politiet til Ekstra Bladet, at sigtelsen mod dem var opretholdt.

Men nu er sagen altså blevet opgivet af anklagemyndigheden.

Annonce

Offeret er for nylig blevet omtalt i en serie artikler i erhvervsmediet finans.dk og Information.

Han var direktør i et elektrikerfirma og skulle have været afhørt i Københavns Byret som vidne i den hidtil største straffesag om hvidvask, som politiet har kaldt Operation Greed.

531 millioner kroner skal være blevet vasket hvide, mens der er sket unddragelse af skat og moms for næsten 300 millioner kroner, hævder anklagemyndigheden.

Elektrikerfirmaet havde økonomiske forbindelser til flere af de centrale firmaer i Greed-sagen, har de to medier berettet.

Da politiet gik i aktion i 2017, dukkede den dræbtes firma imidlertid op i et nyt kompleks, som drejer sig om moms- og skattegæld på mere end 300 millioner kroner, viser undersøgelsen udført af Information og finans.dk.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE