cookie-og-privatlivspolitik
Det var blandt andet i produktionshallen hos East Metal, at der blev stjålet værktøj og maskiner for knap 300.000 kroner, som var tæt på at blive ført ud af landet.
Det var blandt andet i produktionshallen hos East Metal, at der blev stjålet værktøj og maskiner for knap 300.000 kroner, som var tæt på at blive ført ud af landet.
Foto: Jan Knudsen

112

Anonymt tip gjorde det muligt at afsløre stortyve

Tre udenlandske mænd tiltalt for tyveri af særlig grov beskaffenhed.
07. november 2019 kl. 17:10 Af Peter Gade

Annonce

NAKSKOV Det var et anonymt tip til politiet 2. april i år om, at man skulle holde øje med en bulgarsk varebil af mærket Iveco, der kom ind i landet for at hente tyvekoster, der er baggrunden for, at politiet nu har opklaret sagen og tiltalt tre mænd for indbrudstyverier af særlig grov beskaffenhed.

De tre mænd, der i går sad på anklagebænken ved første retsmøde, er alene afsløret af dette tip. Ellers havde værktøj og maskiner for næsten en million kroner for længst været ude af landet.

Tyvekosterne stammede fra tre indbrud i Vojens, i Ringsted og hos East Metal i Nakskov, og ingen af stederne var der efterladt nogen spor, der kunne lede til gerningsmændene. Sammenhængen opstod, da politiet fulgte efter den bulgarske chauffør og konstaterede, at hans bil blev fyldt med tyvekoster på en adresse ved Horreby på Falster, hvor tre mand hjalp med at læsse den bulgarske varebil.

Politiet slog til og anholdt den 57-årige bulgarske chauffør. Samtidigt anholdt man de tre andre mænd, der hjalp til. De to blev også fremstillet i retten i dag. Den tredje stak af fra politiet kort efter anholdelsen og er stadig på fri fod.

Alle tre nægter sig skyldige i indbruddene, men erkender at have hjulpet med at pakke varebilen.

Læs mere i Folketidendes papiravis torsdag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce