cookie-og-privatlivspolitik
Det var tilbage i 2016, at Morten Messerschmidt blev meldt til politiet for mulig svig med offentlige midler. Hans advokat kalder det en skandale, at forløbet var været så langvarigt uden en afklaring. (Arkivfoto)
Det var tilbage i 2016, at Morten Messerschmidt blev meldt til politiet for mulig svig med offentlige midler. Hans advokat kalder det en skandale, at forløbet var været så langvarigt uden en afklaring. (Arkivfoto)
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

112

Bagmandspolitiet udskyder igen afgørelse i Messerschmidt-sag

Advokat for Dansk Folkepartis næstformand: Uforståeligt, at politiet ikke for længst har lukket sagen.
25. januar 2021 kl. 12:16 Af Ritzau

Annonce

Skandale er den betegnelse, som folketingspolitiker Morten Messerschmidts advokat mandag hæfter på Bagmandspolitiets langvarige undersøgelse af, om der skal rejses en straffesag eller ej.

Det var tilbage i august 2016, at den daværende EU-parlamentariker Morten Messerschmidt (DF) blev meldt til politiet for muligt svig med offentlige midler i Meld og Feld - henholdsvis en alliance af partier i EU og en fond.

Siden er årene gået uden en afklaring. Og flere gange har Bagmandspolitiet (Søik) skubbet tidspunktet for en afgørelse, oplyser advokat Peter Trudsø, der repræsenterer den nuværende næstformand i Dansk Folkeparti.

- Som Morten Messerschmidts advokat, der kender alle bilagene i sagen, er det mig helt uforståeligt, at sagen ikke for længst er blevet lukket, siger Peter Trudsø.

EU's kontor til bekæmpelse af svig, Olaf, afleverede en indstilling til Bagmandspolitiet i oktober 2019.

Annonce

I november sidste år skrev Bagmandspolitiet til advokat Peter Trudsø, at det fortsat var planen at kunne afklare spørgsmålet om tiltale "inden udgangen af 2020".

Det skete ikke. I stedet meddelte politiet på en af årets allersidste dage, at det ville ske i første kvartal af 2021.

I et nyt svar til Folketingets retsudvalg hedder det, at man forventer at tage stilling i første halvår af 2021. Altså er udsigten til en afklaring atter udskudt.

- Nu er der så åbenbart afsat et kvartal mere til færdiggørelse af sagen. Jeg har i dag kontaktet Søik og bedt om en forklaring. Under alle omstændigheder er sagsbehandlingstiden i denne sag en skandale, siger Peter Trudsø.

Han oplyser også, at det var tilbage i sommeren 2018, at politiet fik overdraget et usb-stik med 139 bilag i sagen. Det skete på et møde med advokat Trudsø og advokat Kåre Pihlmann, der repræsenterer den tidligere EU-parlamentariker Allan Vistisen.

Annonce

Kåre Pihlmann er også kritisk over for forløbet.

- Til sommer er det tre år siden, at vi overleverede sagens bilag til Søik, og til april er det to år siden, at min klient deltog i en lang afhøring. Også politikere har krav på at få behandlet deres sager inden rimelig tid, siger Pihlmann.

- De gentagne udsættelser er helt uacceptable og står ikke mål med sagens omfang og kompleksitet, tilføjer han.

I Ekstra Bladet gennemgik politisk kommentator Hans Engell i december forløbet under overskriften "Bagmandspolitiet snorker videre". Og så blev der stillet spørgsmål i retsudvalget.

I svaret oplyser politiet, at man efter modtagelsen af Olafs rapport i 2019 har iværksat efterforskningsskridt i flere lande. Flere personer skal afhøres, og yderligere materiale skal gennemgås. Sagen er "højt prioriteret", hedder det.

Annonce
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE