cookie-og-privatlivspolitik

3

Billeder

Ilden havde godt fat i ejendommen i Nakskov.
Foto: Lars Dalsig

112

Beboere måtte reddes ud af hus

Kraftig brand julemorgen kunne være endt frygteligt.
25. december 2015 kl. 10:42 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

En alvorlig villabrand julemorgen i Nakskov kunne have fået fatale konsekvenser, hvis ikke en ansat på Skovcentret havde reageret, som hun gjorde.
Det var en social- og sundhedsassistent, der klokken 05.28, under sit arbejde på plejecentret, så et ildskær over et af Nakskovs beboelsesområder. Hun ringede straks 112, men kunne til alarmcentralen kun oplyse, hvilke mulige gader branden kunne være på.
- Kvinden sagde så, at hun ville bevæge sig over i området, for at få en nøjagtig adresse, og det lykkedes, fortæller indsatsleder Jens Rasmussen.

På den mørke julemorgen når anmelderen frem til Riegelsvej 4, hvor der er ild i den ene ende af et sammenbygget hus. Hun forsøger at banke beboerne op, men uden held. I stedet går hun til den anden ende af huset, hvor der er mere succes med opgaven. Her lykkes det at få et forældrepar og deres to børn ud af huset.

Endelig lykkes det også at få vækket de to personer i det brændende hus, men da Lolland-Falster Brandvæsen når frem er en kvinde stadig på 1. salen. Røgdykkere får hende reddet ud, men undervejs er manden fra huset atter gået ind, og også han må hentes ud af røgdykkerne. Begge blev efterfølgende tjekket for røgforgiftning.

På det tidspunkt er branden blevet så kraftig, at flammerne også har fået fat hos naboen, og først efter fire timer blev ilden slukket. På det tidspunkt var Riegelsvej 4 delvist udbrændt, mens Riegelsvej 6 var røgskadet og køkkenet brændt.

Havde det ikke været for den ansatte fra Skovcentret kunne det dog være gået langt værre, og Jens Rasmussen har kun ros til den indsats som kvinden leverede.

Brandårsagen er ukendt, og i følge Lolland-Falsters og Sydsjællands Politi vil den blive nærmere efterforsket på mandag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce