cookie-og-privatlivspolitik
Manden stoppede ifølge kvinden et stykke fra efterskolen for at gennemføre voldtægten. Selv nægtede han nogensinde at have kørt elever hjem til skolen. Dommeren afviste anklagerens ønske om at få den dømte bag tremmer med det samme.
Manden stoppede ifølge kvinden et stykke fra efterskolen for at gennemføre voldtægten. Selv nægtede han nogensinde at have kørt elever hjem til skolen. Dommeren afviste anklagerens ønske om at få den dømte bag tremmer med det samme.
Foto: Jan Knudsen

112

Bindernæs-elev voldtaget

Juridisk dommer ville frifinde. Fængselsdom anket på stedet.
22. januar 2019 kl. 16:50 Af John Karlsen

RØDBYHAVN En lollandsk familiefar er ved en domsmandsret i Nykøbing dømt skyldig i at have voldtaget en dengang 14-årig elev på Bindernæs Efterskole tilbage i efteråret 2012.

Manden er idømt halvandet års fængsel og skal betale 50.000 kroner i erstatning til pigen. Den dømte erklærede sig uskyldig, og dommen blev anket på stedet. Landsretten skal tage stilling til, om manden kan dømmes skyldig på det foreliggende grundlag.

Det mente domsmandsrettens juridiske dommer, Kim Rasmussen, ikke:

- Min holdning er, at der er så stor usikkerhed og ting, der ikke hænger sammen - jeg mener ikke, der er bevis nok, sagde Kim Rasmussen under domsafsigelsen.

Men han kom i mindretal: Rettens to lægdommere fandt, at den forurettede kvinde afgav en troværdig forklaring i retten, og at den blev underbygget af de øvrige vidner i sagen. Desuden blev manden også fundet skyldig i forhold til den skærpende omstændighed, at pigen kun var 14 år: Det måtte han have vidst.

Annonce

Kvinden afgav sin forklaring for lukkede døre. Men det fremgår af anklageskriftet, at hun var blevet voldtaget, da hun sammen med en veninde var blevet kørt hjem til skolen af manden: Han havde stoppet sin bil og bedt den dengang 14-årige stige med ud. Mens veninden sad tilbage i bilen og ikke kunne se noget, havde manden tiltvunget sig samleje ved at holde hende fast.

Et par veninder fra skoletiden bekræftede i store træk kvindens forklaring - men ingen havde set noget, og der var aldrig blevet nævnt noget om en voldtægt. Men sidste år fik kvindens kæreste hende til at henvende sig til politiet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE