cookie-og-privatlivspolitik
13-11-2019. Foto Claus Hansen.
Brand i lejlighed, Dronningsgade. Mand reddet ud af brændende lejlighed.

17

Billeder


Foto: Claus Hansen

112

Brand i ejendom - en person reddet ud

OPDATERET 16.19: Der udbrød onsdag eftermiddag brand i en etageejendom i Nykøbing.
13. november 2019 kl. 13:57 Af Jakob Poulsen

Annonce

Der udbrød onsdag eftermiddag kort før klokken 13.40 brand i en etageejendom i Dronningensgade 8 i Nykøbing. Branden var kort før klokken 15 stort set slukket igen.

En person blev reddet ud af bygningen og er kørt på sygehuset til observation for røgforgiftning. Ifølge politiets indsatsleder på stedet, Kritian Ladegaard, er det beboeren i stuelejligheden, der er kørt på sygehuset.

Tilbage for brandfolkene er at efterslukke lufte røgen ud, samt gøre klar til Skadeservice, som kort efter klokken 15 netop var ankommet, fortæller indsatsleder Johnny Rasmussen fra Lolland-Falster Brandvæsen.

Som det ses på billederne, væltede det ud med røg fra bygningen. Gaden er efter branden spærrret af omkring bygningen.
Johnny Rasmussen fortæller også, at der stod flammer ud af vinduerne på lejligheden, da brandfolkene ankom til stedet.

Det er en stuelejlighed, der var brand i.

Johnny Rasmussen fortalte til Folketidendes reporter på stedet, at det var tre politifolk, der havde reddet personen ud af lejligheden.

Der er tre lejligheder i bygningen - en i stuen, en på første sal og en på anden sal. Ifølge Johnny Rasmussen befandt katten sig i lejligheden på anden sal, og den skulle efter omstændighederne have det godt.

Ifølge politiets indsatsleder var det en forbipasserende, som opdagede branden og slog alarm til 112. Indsatslederen antager, at beboerne i ejendommen alle skal genhuses indtil videre.

Brandvæsnets indsatsleder Johnny Rasmussen fortæller, at lejligheden i stueetagen er både brand- og røgskadet, og der er en del røgskade i lejligheden på første sal og også lidt i lejligheden på anden sal. Der var ingen personer i de to sidstnævnte lejligheder, da branden brød ud.

- Det kunne være gået meget værre, end det gik. Hvis ilden var brudt igennem til lejligheden på første sal, er det ikke sikkert, der havde været så meget tilbage at redde. Og det var ikke langt fra, at ilden var brændt igennem loftet i det rum, hvor branden startede. Der var meget kraftig varmeudvikling der, forklarer Johnny Rasmussen.

Politiets vagtchef Stefan Jensen oplyser ved 16-tiden, at soveværelset, stuen og gangen i stuelejligheden er udbrændt.

Branden er formentlig opstået på grund af det, vagtchefen betegner som en overtænding i en mikroovn. Sagen er noteret som en overtrædelse af beredskabsloven, oplyser han.


Video: Lars Hovgaard


Video: Claus Hansen


Video: Claus HansenKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

Annonce