cookie-og-privatlivspolitik
Brandfolkene fra Falck havde rigeligt at kæmpe med ved gårdbranden på Sløssevej ved Øster Ulslev.

5

Billeder

Brandfolkene fra Falck havde rigeligt at kæmpe med ved gårdbranden på Sløssevej ved Øster Ulslev.
Foto: Claus Hansen

112

Brandfolk frygtede eksplosion ved gårdbrand

En sæk gødning og et hus med stråtag i vindretningen udfordrede brandfolkene, da de onsdag eftermiddag rykkede ud til en gårdbrand.
10. juli 2019 kl. 18:21 Af David Arnholm

Annonce

Onsdag ved 16.20-tiden slog naboer alarm til 112, da de opdagede røg fra en gård på Sløsse ved ved Øster Ulslev på Østlolland. Brandfolk fra Nysted rykkede ud med sprøjte og tankvogn, men indsatsleder Jakob Petersen fra Lolland-Falster Brandvæsen kunne hurtigt se, at der kunne blive brug for flere mænd, da meldingen lød på, at det var en gård med kvæg. Han rekvirerede derfor også en tankbil og en sprøjte fra Maribo, så i alt 15 mand kom i sving.

Det viste sig, at der var ild i en stållade, hvor der stod en traktor, en harve, en såmaskine, fem-seks store halmballer og en sæk gødning. Særligt det sidstnævnte bekymrede brandmændene.

- Den type gødning kan godt være noget farligt noget, som det, Breivik brugte til at lave bomber af, fortæller Jakob Petersen.

En anden udfordring var, at nabohuset, som lå i vindretningen, har stråtag. Men med en knibtangsmanøvre fik brandfolkene forhindret branden i at sprede sig.

- Vi nåede at indkapsle det til laden og sikre nabohuset, selve hovedhuset og nogle andre lader på gården, fortæller indsatslederen og tilføjer, at gødningen udbrændte uden at eksplodere.

Branden var slukket ved 18-tiden. Da var ladens tag brændt og spærrene bøjet, ligesom traktoren og landbrugsredskaberne var godt medtaget af ilden.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce