cookie-og-privatlivspolitik

112

Brasilien stiller krav i sag om udlevering af dansker

I fem måneder har Rasmus Kierkegaard Kristiansen siddet fængslet i Brasilien.
14. juli 2020 kl. 11:29 Af Ritzau

Annonce

En domstol i Brasilien kræver en garanti fra de danske myndigheder, hvis en dansk statsborger skal udleveres i sagen om et drab, som blev begået for 27 år siden.

Det skriver Ekstra Bladet tirsdag.

Rasmus Kierkegaard Kristiansen har siden februar siddet varetægtsfængslet i Brasilien på grund af Danmarks begæring om udlevering.

Kristiansen er mistænkt for at have dræbt Erik Højer Christensen i sommeren 1993 i Portugal. Liget blev parteret med en fukssvans.

I forbindelse med spørgsmålet om udlevering til Danmark vil den brasilianske højesteret have en garanti for, at Kristiansen ikke forsøges idømt fængsel på livstid, skriver Ekstra Bladet.

Der er fastsat en frist i sagen, og den udløber i den kommende uge. Inden da skal Danmark svare på, om kravet kan opfyldes eller ej.

Den danske statsborgers advokat i Danmark, Sysette Vinding Kruse, forventer, at han løslades, såfremt der ikke findes en løsning.

I 1993 kørte Rasmus Kierkegaard Kristiansen sammen med Erik Højer Christensen fra England til det nordlige Portugal. Tilsyneladende skulle de arbejde sammen om at sælge brugte tyske luksusbiler.

Men Erik Højer Christensen blev dræbt, hvorefter liget blev parteret. Efterfølgende blev offerets underkrop fundet i et skovområde ved Amarante øst for Porto.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce