cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

112

Brugte torturmetoder mod barn

Varetægtsfængslet for at slå mindre børn og bruge torturlignede afstraffelsesmetoder.
15. april 2019 kl. 13:10 Af Margit Olsen

Annonce

Tvunget til at stå oprejst hele nætter. Tvunget til gentagne gange at side med ryggen mod en væg i op til tre kvarter med bøjede knæ i samme stilling, som hvis der var en stol at sidde på. Tvundet til at ligge på knæ i op til en lille time på ærter eller lignende med mærker på knæene som konsekvens. Flere lussinger og trusler.

Det er hvad et barn i en familie i Nykøbing ifølge en sigtelse mod en 43-årig mand er blevet udsat for.

Politiet har sigtet en 43-årig mand fra Nykøbing for gennem flere år fra sommeren 2013 til august 2018 at have udsat et barn for meget grov vold.

Sigtelserne blev offentliggjort fredag ved et grundlovsforhør, der blev holdt i Retten i Nykøbing. Manden er blevet sigtet efter straffelovens paragraf 245, der handler om grov vold, og efter paragraf 260, der handler om trusler.

Barnet, der er født i 2004, er ifølge anklageskriftet blevet tvunget til at stå oprejst hele nætter. Det er tvunget til gentagne gange at side med ryggen mod en væg i op til tre kvarter med bøjede knæ i samme stilling, som hvis der var en stol at sidde på.

Desuden er det blevet tvunget til at ligge på knæ i op til en lille time på ærter eller lignende med mærker på knæene som konsekvens. Endelig har der været flere lussinger og trusler.

Derudover har manden ifølge sigtelsen, overfor barnet i dette forår kommet med trusler om at gøre livet surt for barnet efter en eventuel fængselsstraf.

Endelig er der i sigtelserne også nævnt to børn født i henholdsvis 2013 og 2015, som blandt andet har fået endefulde.

Manden nægtede sig i grundlovsforhøret skyldig, men retten varetægtsfængslede ham indtil 6. maj. Han har kæret denne fængsling til Østre Landsret.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce