cookie-og-privatlivspolitik
Cirkusartisten Tetiana Korenieva håber, at hun kan få fri proces til at føre en erstatningssag mod Cirkus Arena i Østre Landsret. Ved en ulykke i 2018 under en forestilling brækkede hun nakken. (Arkivfoto)
Cirkusartisten Tetiana Korenieva håber, at hun kan få fri proces til at føre en erstatningssag mod Cirkus Arena i Østre Landsret. Ved en ulykke i 2018 under en forestilling brækkede hun nakken. (Arkivfoto)
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

112

Cirkusartist brækkede nakken: Kæmper videre for erstatning

En ukrainsk cirkusartist mistede sin levevej, da hun kom alvorligt til skade i en ulykke i Cirkus Arena.
19. september 2020 kl. 15:54 Af Ritzau

Annonce

Det fik alvorlige konsekvenser for Tetiana Korenieva, da hun en aften i sensommeren 2018 udførte et nummer under en forestilling i Cirkus Arena.

Cirkusartisten svævede over manegen, da et stålkabel knækkede, og hun faldt otte meter ned med hovedet først. Ukrainske Tetiana Korenieva brækkede nakken og kunne ikke længere arbejde som akrobat.

Men Cirkus Arena afviste at betale erstatning til artisten - og så landede sagen i Retten i Næstved.

For Korenieva endte det i august uden det ønskede økonomiske plaster på såret. Derfor er afgørelsen anket til Østre Landsret.

Det fortæller advokat Søren Kroer, der repræsenterer Korenieva.

Byretten kom frem til, at Cirkus Arena ikke skulle betale erstatning for faldulykken. Cirkusset var ikke ansvarligt for artistens udstyr - det var hun selv. Desuden var Arena ikke hendes arbejdsgiver.

Men det var en forkert afgørelse, mener Søren Kroer.

- Vi tager vores børn med i cirkus og spiser popcorn, mens vi - for vores underholdnings skyld - ser på mennesker, der laver noget ekstremt farligt uden sikkerhedsnet. Når det så går galt, synes man, det er deres egen skyld.

- Det harmonerer ekstremt dårligt med det øvrige arbejdsmarked her i landet og de sikkerhedsforanstaltninger, vi ellers forlanger, siger Søren Kroer.

Han kan eksempelvis ikke forestille sig, at et dansk byggefirma ville kunne slippe for at stå til ansvar, hvis en udenlandsk håndværker kom alvorligt til skade under et byggeri i Danmark.

Retten i Næstved kom frem til, at Cirkus Arena ikke kunne betegnes som Korenievas arbejdsgiver, da hun formelt var ansat i den ukrainske virksomhed Bingo Circus Theatre.

Men ifølge Søren Kroer kan det ukrainske firma sammenlignes med en agent, der inden for professionel fodbold formidler kontakten mellem den enkelte fodboldspiller og fodboldklub.

Han påpeger, at Cirkus Arena har tegnet kontrakt med artisten og betalt hendes løn, og at hun har rejst rundt med cirkusset og de øvrige artister.

Til gengæld har Korenieva aldrig modtaget løn eller kontrakt fra det bagvedliggende cirkusfirma, som etablerede kontakten til Cirkus Arena.

Ud over nakken brækkede Korenieva hoften, og en arterie i halsen blev punkteret. Hun er rejst tilbage til Ukraine og kan på grund af ulykken ikke længere arbejde som cirkusartist.

Sammen med sin advokat har hun søgt om tilladelse til at få fri proces til at føre sagen i landsretten. Hvis hun får det bevilget, vil hun ikke skulle betale sagens omkostninger.

- Det er en forudsætning for at kunne føre sagen videre, at vi får fri proces, siger Søren Kroer.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce