cookie-og-privatlivspolitik
Skamlen på den lommevogn som var involveret i togulykken på Storebæltsbroen den 2. januar 2019. Skamlen samles med lastvogntrailerens kongetap. Otte personer blev dræbt og 16 er kom til skade i togulykken.
Skamlen på den lommevogn som var involveret i togulykken på Storebæltsbroen den 2. januar 2019. Skamlen samles med lastvogntrailerens kongetap. Otte personer blev dræbt og 16 er kom til skade i togulykken.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

112

Danmark advarer Europa mod lås på togvogne

Efter at en trailer i sidste uge ikke sad ordentlig fast på en godsvogn advarer Havarikommisionen mod låsen.
22. januar 2021 kl. 19:02 Af Ritzau

Annonce

Havarikommissionen advarer nu europæiske samarbejdspartnere om, at en lås til en godsvogn kan udløses, selvom den ikke er defekt.

Det sker, efter at en lastbiltrailer ikke sad ordentligt fast på en godsvogn på vej over Storebælt.

Det oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Onsdag i sidste uge gjorde en borger politiet opmærksom på, at en vogn på et godstog vippede på vej over lavbroen i retning mod Fyn.

Toget blev stoppet i Nyborg, hvor det blev konstateret, at en lastbiltrailer fra Carlsberg på en lommevogn ikke stod i låseskamlen.

Annonce

Det førte til et forbud mod at køre med lastbiltrailere over Storebælt på lommevogne. Det forbud bliver nu udvidet til at gælde i hele Danmark.

Havarikommissionen arbejder på at finde ud af, hvad der gik galt. Men allerede nu sender man altså en såkaldt safety alert til de andre europæiske sikkerhedsorganisationer.

Havarikommissionen har opdaget, at lommevognens lås i enkelte test ikke havde nogen eller kun begrænset låseeffekt ved træk i lodret retning.

Det gjaldt, selv om låsen var i korrekt låsestilling og skamlens lås var velfungerende, vedligeholdt og smurt som foreskrevet.

- Der er stadig rigtig mange spørgsmål, der skal besvares, men det står helt fast, at den her type vogn ikke skal ud på Storebælt igen uden, at der er helt styr på sikkerheden, udtaler transportminister Benny Engelbrecht (S) i pressemeddelelsen.

Annonce

Episoden sidste onsdag vækker mindelser om den ulykke, som for to år siden kostede otte mennesker livet. Ulykken skete, da en sættevogn havde løsnet sig fra et godstog og ramte et modkørende passagertog.

Ifølge pressemeddelelsen fra Transportministeriet, er den lås, som der nu advares om, ikke den samme type som svigtede ved ulykken i 2019.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE