cookie-og-privatlivspolitik

112

Dømt for at true politiker

En trussel på Facebook mod Nikita Klæstrup er nu endt med en dom mod en 18-årig kvinde.
29. august 2014 kl. 19:58 Af Margit Olsen

En 18-årig kvinde er blevet dømt for, at true Nikita Klæstrup på Facebook.
I foråret blev en 18-årige kvinde fra Storkøbenhavn så vred over et debatindlæg, som tidligere byrådskandidat for Konservative i Guldborgsund Nikita Klæstrup havde skrevet, at den 18-årige på Facebook truede Nikitak Klæstrup på livet.

I debatindlægget skrev Nikita Klæstrup blandt andet, at Christiania skulle normaliseres - og altså ikke fungere som fristad.

Det fik flere personer til at sende hende vrede beskeder på Facebook, hvor den nu dømte blandt andet skrev "Held og lykke med den vrede hob der har lyst at slå dig ihjel, mig selv inkluderet".Mens en anden skrev "Du må hygge dig på Lolland-Falster hahahaha, fucking småborgerlige psykotiske skøge. Brænd op. Kom endelig forbi København, vi glæder os til at se dig".

I første omgang afviste politiet ellers at lade Nikita Klæstrup fra Guldborgsund anmelde truslerne, fordi de var fremsat på Facebook, og fordi det var en del af den offentlige debat. Men senere ændrede politiet holdning.

Torsdag endte sagen i retten i Nykøbing, hvor den 18-årige kvinde blev fundet skyldig i at have fremsat dødstrusler mod Nikita Klæstrup og idømt 30 dages betinget fængsel og 30 timers samfundstjeneste, skriver B.dk.
Det var kun sagen mod den 18-årige, som endte i retten.

Annonce

Ifølge Berlingske Nyhedsbureau mente den dømte ikke hendes indlæg var en trussel. Men det gjorde domsmandsretten altså.

Nikita Klæstrup selv er meget lettet over dommen.
-Jeg er meget tilfreds med den, og jeg er rigtig glad for, at hun er blevet kendt skyldig. Jeg føler, at det er en ganske retfærdig dom - også det med at hun skal udføre samfundstjeneste, siger hun til Berlingske Nyhedsbureau, som hun også fortæller, at hun på grund af dommen har fået mere blod på tanden med hensyn til at skrive debatindlæg.

Nikita Klæstrup flyttede i sommers til Købehavn for at studere og er ikke længere en del af Konservative i Guldborgsund.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE