cookie-og-privatlivspolitik
Den 22-årige blev dømt i Retten i Nykøbing F.
Den 22-årige blev dømt i Retten i Nykøbing F.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

112

Dømt for brandstiftelse

Dom er faldet efter ung mand satte ild til kærestens tøj.
22. november 2019 kl. 10:50 Af Peter Gade

Annonce

NAKSKOV En 22-årig ung mand fra Nakskov er ved en domsmandssag ved Retten i Nykøbing blevet idømt en straf på seks måneders fængsel for ildspåsættelse.

En aften i maj måned satte han ild på kærestens lejlighed i Fruegade i Nakskov, fordi han var vred over, at kæresten netop havde besluttet at gå fra ham.

Der var sat ild i noget tøj, men ilden kunne hurtigt slukkes af Falck, der var hurtigt på stedet. Man kunne også hurtigt konstatere, at der var tale om en påsat brand, idet der tydeligt var to arnesteder.

Samme aften blev politiet opmærksom på, at den 22-årige kunne stå bag ildspåsættelsen, og han blev kort efter anholdt et andet sted. Da han dagen efter blev fremstillet for en dommer i et grundlovsforhør, erkendte han forholdet og blev varetægtsfængslet.

Han erkendte også ved retsmødet i går. Når sagen ikke for længst var afgjort som en tilståelsessag, var det, fordi den 22-årige skulle mentalundersøges.

Læs også: Satte ild til ekskærestes lejlighed

Det var dog kun almindelig straf, der kom i betragtning i sagen, og den blev udmålt til en kombinationsdom på seks måneders fængsel. Heraf blev de fire måneder gjort betinget af en prøvetid på to år, og at han udfører 100 timers samfundsstjeneste. De 60 dages ubetinget fængselsstraf er afsonet med varetægtsfængslingen, så den 22-årige kunne forlade retten som en fri mand.

Da branden blev opdaget i maj måned, var de øvrige beboere i opgangen kortvarigt evakueret for en sikkerheds skyld. Branden blev dog ikke anset for at være af en farlig karakter, så andres liv var udsat for fare. Ellers var straffen blevet væsentligt højere.

Den unge mand modtog dommen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce