cookie-og-privatlivspolitik
Ulykken på motorvejen i februar.

112

Dømt for uagtsomt manddrab

Kørte op bag i bil, som holdt stille på motorvej.
30. juni 2017 kl. 17:46 Af Martin S. Poulsen

En 49-årig kvinde mistede livet, da en varebil torpederede hendes Peugeot 207 på Sydmotorvejen i nordgående retning tæt på afkørslen til Holeby mandag 13. februar i år.

Retten i Nykøbing skulle torsdag tage stilling til, om føreren af varebilen havde nogen skyld i ulykken.

Få minutter inden retsmødet gik i gang kom en kvinde ind i salen med en besked til den tiltalte 27- årige mand fra Jylland.
- Den her besked er til dig og dine forældre: Uanset hvad dommen bliver i dag, så skal I vide, at det ikke slutter her, sagde kvinden og forsvandt igen.

Om beskeden var ment som en trøst eller trussel stod ikke umiddelbart klart, men den tiltalte begyndte at ryste over hele kroppen og knuge sine hænder efter beskeden.

På den uheldssvangre dag var den unge mand på vej til Jylland efter at have udført servicetjek af sikkerhedsudstyr på en af Scandlines færger.
I retten forklarede den tiltalte, at han kort efter at have kørt fra færgen havde ringet først til sin chef for at fortælle, at arbejdet var vel overstået, og derefter ringede han til sin kæreste i Jylland for at fortælle, hvornår han regnede med at være hjemme.

Annonce

Få øjeblikke senere skete ulykken. Både personbilen og varebilen havnede inde på en mark. Kvinden i Peugeot’en havde inden ulykken bragt bilen til standsning. Ingen ved hvorfor.

Anklageren ville have haft kvindens seksårige barnebarn, der var passager i bilen, til at vidne for at finde ud af årsagen til, at hendes mormor var standset midt på motorvejen.
Men det protesterede den tiltaltes forsvarer imod.

- Pigen kan være under indflydelse af andre, så hendes udsagn er ikke troværdigt, sagde forsvareren med henvisning til den mystiske besked givet lige før retsmødet gik i gang.

Kun ét vidne havde set selve ulykken, og vidnet havde kun set varebilen trille ind over marken.

En bilinspektør kunne vurdere, at bilens bremselygter havde været aktiveret, da ulykken skete. Men i hvor lang tid inden ulykken lygterne var tændt kunne han ikke svare på.

Annonce

Domsmandsretten var enige om, at den unge tiltalte mand ikke havde udvist nok agtpågivenhed. Domsmandsretten idømte ham derfor 20 dagbøder á 200 kroner.

Den unge mand fik også en betinget frakendelse af kørekortet i tre år.
Den dømte udbad sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke.

Klik her for at læse Folketidende på PC

Klik her for at læse via en mobil enhedKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE