cookie-og-privatlivspolitik
Lige her ved bølgen i Perlestikkergade skete det grove overfald, hvor en ung mand fra Nakskov bragte en buschauffør i livsfare ved stenkast.
Lige her ved bølgen i Perlestikkergade skete det grove overfald, hvor en ung mand fra Nakskov bragte en buschauffør i livsfare ved stenkast.
Foto: Jan Knudsen

112

Dom for at bringe buschauffør i livsfare

Ubetinget fængselsstraf til 24-årig mand.
21. maj 2020 kl. 07:00 Af Peter Gade

Annonce

NAKSKOV Det var en alvorlig sag, der kunne have endt helt galt, som forleden blev afgjort i en domsmandssag ved Retten i Nykøbing.

Sagen handlede om den paragraf i straffeloven, som handler om den, som ved grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde bringer andres liv i fare.

Den 24-årige Casper Aalmann Mortensen fra Nakskov blev idømt otte måneders ubetinget fængsel for at bringe en buschauffør i livsfare, da han kastede en sten gennem forruden til bussen.

Det var en efterhånden gammel sag, der skete 1. oktober 2018. Den 24-årige skulle krydse vejbanen til fods på Perlestikkergade og blev sur over, at en buschauffør passerede meget tæt på ham.

Den unge Mortensen fik fat i en sten og gemte sig bag skulpturen "bølgen" midt på Perlestikkergade, indtil bussen skulle passere.

Herfra kastede han stenen gennem forruden på bussen, og den passerede tæt forbi hovedet på den intetanende buschauffør.

Den 24-årige nægtede sig skyldig i vold, men en enig domsmandsret dømte ham for at bringe andres liv i fare på hensynsløs måde.

Han blev også dømt for vold mod en dørmand på diskoteket Club Zanzi i Nakskov i marts i år.

Han blev også dømt for to overtrædelser af færdselsloven.

Dommen er en fællesstraf, der også inkluderer en reststraf på tre måneders fængsel fra en tidligere voldsom. Den tiltalte modtog dommen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

Annonce