cookie-og-privatlivspolitik
To mænd og to kvinder, der af politiet betegnes som "omrejsende kriminelle", er ved Retten i Randers blevet varetægtsfængslet for en stribe indbrud, hvor de brød gennem taget til forretninger.(Arkivfoto).
To mænd og to kvinder, der af politiet betegnes som "omrejsende kriminelle", er ved Retten i Randers blevet varetægtsfængslet for en stribe indbrud, hvor de brød gennem taget til forretninger.(Arkivfoto).
Foto: Jan Bjerre Lauridsen, Ritzau/Free

112

Dommer fængsler rumænere for en stribe indbrud

Fire "omrejsende kriminelle" er mistænkt for lave indbrud gennem taget på forretninger i seks politikredse.
18. oktober 2019 kl. 15:52 Af Ritzau

Annonce

Fire rumænere er lørdag i et grundlovsforhør ved Retten i Randers blevet varetægtsfængslet i fire uger for en stribe indbrud og indbrudsforsøg.

Det oplyser Østjyllands Politi på Twitter.

De to mænd og to kvinder blev fredag anholdt på to forskellige adresser i Nordjylland. Det oplyste politiets specialgruppe Særlig Efterforskning Vest (SEV) fredag eftermiddag i en pressemeddelelse.

De er mistænkt for 14 indbrud og indbrudsforsøg i forretninger i de seks politikredse i Vestdanmark. Deres fremgangsmåde har typisk været at bryde ind gennem taget.

- De fire anholdte er det, vi betegner som omrejsende kriminelle, der tydeligvis flytter sig rundt mellem politikredsene og begår kriminalitet, sagde politiinspektør i SEV Brian Voss Olsen i fredagens pressemeddelelse.

- Vi har været på sporet af dem i noget tid, så jeg er ganske godt tilfreds med, at vi nu har fået dem anholdt.

Specialenheden SEV efterforsker i hele det vestlige Danmark, altså på tværs af de forskellige politikredse. Specialgruppen samarbejder også med andre lande.

Gruppen står primært for langsigtede efterforskninger af alvorlig kriminalitet.

De fire anholdte blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør, hvor de altså blev varetægtsfængslet. De kærede ikke varetægtsfængslingen til landsretten, oplyser vagtchefen ved Østjyllands Politi.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Ytringsfrihed eller diktatur. 18. november 2019 kl. 19.20

AF: MARTIN WOUTERS

ønsker flere oplysninger… 18. november 2019 kl. 08.29

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel til en kæmpe 17. november 2019 kl. 20.55

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hvor bor de blå? 17. november 2019 kl. 00.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I den store xenofob Georg… 16. november 2019 kl. 12.40

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

Annonce