cookie-og-privatlivspolitik
Retten i Roskilde har idømt tre mænd 14 års fængsel og en fjerde 16 års fængsel i en sag om drabsforsøg. Retten har afgjort, at de fire mænd er bandemedlemmer. (Arkivfoto)
Retten i Roskilde har idømt tre mænd 14 års fængsel og en fjerde 16 års fængsel i en sag om drabsforsøg. Retten har afgjort, at de fire mænd er bandemedlemmer. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

112

Drabsforsøg i Køge koster bandemedlemmer 14 års fængsel

En dreng på 17 år blev ramt af skud i ryggen i Køge sidste år. Fire mænd er dømt for drabsforsøg.
04. maj 2021 kl. 16:21 Af Ritzau

Det koster fire unge mænd fængselsdomme på 14 og 16 år, at de i januar sidste år skød mod nogle biler i Køge og ramte en 17-årig dreng i ryggen.

Retten i Roskilde har tirsdag dømt de fire mænd for drabsforsøg. De lange fængselsstraffe har retten fastsat efter, at det skete som led i bandekonflikt eller kunne fremkalde en bandekonflikt.

Det fremgår af dommen, der er beskrevet på rettens hjemmeside.

Ifølge det regionale medie sn.dk er 22-årige Jonas Habeeb, 20-årige Nasim Nezami og 27-årige Mat Larsen idømt 14 års fængsel.

21-årige Eliaz Jameel Ahmed straffes derimod med 16 års fængsel. Det skyldes, at han har en reststraf på 968 dage fra en tidligere dom, som regnes med i straffen.

Annonce

Tre af de dømte er danske statsborgere, men Jonas Habeeb er iraker, og han udvises for bestandig, skriver sn.dk.

Det var den 21. januar 2020 på Karlemosevej i Køge, at de tiltalte fra to biler affyrede adskillige pistolskud mod nogle andre biler, hvori der var flere personer. Den ene - en dreng på 17 år - blev ramt i ryggen og kom i livsfare.

Ifølge anklagemyndigheden var der tale om et opgør mellem de to bander Ellemarken og Brothas i Køge, og ifølge sn.dk har retten fastslået, at de fire dømte alle er bandemedlemmer i Ellemarken.

De fire har i dommen også fået et forbud mod at opholde sig i Køge by i otte år efter løsladelsen.

Det er senioranklager Janne Holstein Pehrson, der har ført sagen for anklagemyndigheden.

Annonce

- Dommen i denne nævningesag afspejler meget klart grovheden i de dømtes adfærd, som samfundet har slået hårdt ned på, idet skyderi i det offentlige rum er helt uacceptabelt, udtaler hun i en pressemeddelelse efter dommen.

De fire dømte har alle anket dommen for drabsforsøg.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE