cookie-og-privatlivspolitik
Præsten Thomas Gotthard har tilstået drabet på sin hustru, Maria From Jakobsen fra Frederikssund. Det erfarer flere medier fredag.
Præsten Thomas Gotthard har tilstået drabet på sin hustru, Maria From Jakobsen fra Frederikssund. Det erfarer flere medier fredag.
Foto: Nordsjællands Politi/Ritzau Scanpix

112

Drabssigtet præst erkender drab på Maria From Jakobsen

Flere medier - herunder Ritzau - erfarer, at drabssigtet præst har erkendt drab på sin hustru.
11. juni 2021 kl. 18:19 Af Ritzau

Siden november har præsten Thomas Gotthard siddet varetægtsfængslet med en sigtelse om manddrab på sin hustru, Maria From Jakobsen fra Frederikssund, hængende over hovedet.

Han har ved flere retsmøder nægtet sig skyldig i anklagerne om at have slået sin kone og dermed moren til to af sine børn ihjel. Men nu er han krøbet til korset og har erkendt.

Det erfarer Ritzau og flere andre medier.

Maria From Jakobsen blev meldt savnet midt i oktober. I første omgang blev hun efterlyst af politiet som en person, der var gået fra hjemmet i nedtrykt tilstand. Men efter nogle uger ændrede sagen karakter.

Politi troppede op på parrets adresse på Nialsvej i Frederikssund og ved deres sommerhus i Nykøbing Sjælland. Thomas Gotthard blev anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet.

Annonce

Sagen har været speciel, fordi liget af Maria From Jakobsen ikke er blevet fundet. Politiet mener, at Thomas Gotthard har bortskaffet liget.

I forbindelse med efterforskningen har politiet efterlyst oplysninger og vidner. Blandt andet har man været interesseret i, hvorvidt nogen har set præsten i besiddelse af en blå fodertønde.

Spekulationerne går på, at tønden kan være brugt i forbindelse med bortskaffelsen af liget.

Nordsjællands Politi, som efterforsker sagen, fortalte i sidste uge, at man havde gjort nye fund med relation til sagen. Fundene blev gjort ved Sundbylille, som ligger nær Frederikssund.

Politiet har ikke oplyst nærmere om karakteren af fundene - blot at de skulle undersøges nærmere.

Annonce

Ekstra Bladet skriver fredag, at Maria From Jakobsens pårørende af politiet har fået oplyst, at Thomas Gotthard har erkendt drabet. Men Nordsjællands Politi har ikke meldt noget ud.

Anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi rejste i april tiltale mod Thomas Gotthard. Og sagen skulle efter planen have været behandlet ved Retten i Hillerød fra den 25. oktober og frem.

Nu hvor der foreligger en erkendelse, er det imidlertid muligt, at sagen vil blive behandlet som en tilståelsessag. Tilståelsessager bliver typisk gennemført i løbet af en enkelt dag.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE