cookie-og-privatlivspolitik

6

Billeder


Foto: Lars Dalsig

112

Dramatisk gårdbrand i nat

OPDATERET MED BILLEDER: En lille familie nåede at redde både sig selv og to heste ud i tide, da der natten til onsdag udbrød brand på en landejendom på Vestlolland.
08. juli 2020 kl. 06:48 Af Jakob Poulsen

Annonce

En familie på en firelænget gård på Bymøllevej ved Købelev på Vestlolland fik sig en slem forskrækkelse natten til onsdag, da der udbrød brand i stuehuset, mens de lå og sov. Det skriver TV2 Øst.

Familien - en 52-årig mand, en 37-årig kvinde og en 15-årig søn - lå og sov, da branden brød ud, men vågnede heldigvis tids nok til at redde både sig selv og to heste i sikkerhed for flammerne.

Der blev slået alarm kort efter klokken et, og ifølge TV2 Øst kunne flammerne ses over 100 meter væk.

Indsatsleder Jens Rasmussen fra Lolland-Falster Brandvæsen oplyser ved syv-tiden onsdag morgen til folketidende.dk, at brandfolkene først nu er ved at pakke sammen. Dermed kom slukningsarbejdet til at tage omkring seks timer.

- Allerede da jeg kom frem, var stuehuset helt overtændt. Til at begynde med var der ikke nogen mennesker til at tage imod mig, men de kom fem minutter senere - de havde været omme for at redde hestene ud fra den ene længe.

Ejendommen er en sammenbygget gård med fire længer, men det stod hurtigt klart, at stuehuset ikke kunne reddes. Derfor koncentrerede brandfolkene sig fra start af om at hindre ilden i at brede sig til de tre udbygninger, og det lykkedes heldigvis.

- Vi havde to slukningstog, fire tankvogne, en stigevogn og de frivillige fra Maribo, som kom og satte lys op, så vi kunne se, hvad vi lavede, fortæller Jens Rasmussen om indsatsen, hvor 20 brandfolk var i aktion.

Ifølge Jens Rasmussen bor familien på gården til leje.
- De vågnede ved, at der var noget støj eller anden form for uro. Der var desværre ingen røgalarmer, så de var heldige, at de blev vækket på anden måde. Men de har mistet alt. De kom ud på bare tæer og har ikke nået at få noget med sig.

- I første omgang fik de husly hos en flink nabo, men nu skal forsikringen finde ud af, hvordan de kan blive genhuset, for stuehuset er totalt udbrændt. Vi måtte vælte to skorstene og den ene gavl for at sikre området, fortæller indsatslederen om de dramatiske timer.

Udover de tre udbygninger lykkedes det også brandfolkene at redde et stort hønsehus med 50 høns.

- Det var en omfattende brand. Da vi ankom, var der flere gasflasker, der sprang, og i den ene staldbygning er der en masse halm, så vi satte alle ressourcer ind på at redde ladebygningerne, fortæller Jens Rasmussen.

Årsagen til branden kendes endnu ikke, men politiets vagtchef oplyser til TV2 Øst, at en af hypoteserne går på, at ilden kan være opstået omkring et pillefyr.

Klik på billedet herover for at se flere billeder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce