cookie-og-privatlivspolitik
10.02.2020.-Brand på Nørre Vedby Kirkevej.
(Foto: Flemming Keith Karlsen)

14

Billeder


Foto: Flemming Keith Karlsen

112

El-installation måske årsag til voldsom gårdbrand

OPDATERET 12.35: Det tog brandfolkene omkring 11 timer at slukke en kraftig gårdbrand på Falster. Tre heste blev reddet ud.
10. februar 2020 kl. 06:45 Af Jakob Poulsen

Annonce

En meget kraftig brand skabte sent søndag aften og natten til mandag store materielle ødelæggelser på en landejendom på Nørre Vedby Kirkevej i nærheden af Nørre Grimmelstrup på Nordfalster.

Der blev slået alarm via 1-1-2 kort efter klokken 23 søndag aften, hvor alarmen indløb som en gårdbrand med fare for dyr. Det skal dog understreges, at ingen mennesker eller dyr er kommet noget til ved branden. Det oplyser brandinspektør Ruben Salqvist fra Lolland-Falster Brandvæsen.

Tre heste blev reddet ud fra bygningerne og er i god behold.
- Det var beboerne selv, der opdagede branden, men det gik stærkt. Der var knald på, da vi ankom, fortæller Ruben Salqvist.

Efterslukningsarbejdet fortsatte hele frem til ved 10-tiden mandag formiddag, og på det tidspunkt havde brandfolkene altså været i gang på stedet i omkring 11 timer. Der var mange små lommer med ild, som skulle slukkes helt ned, og det tog tid.

- Jeg skal så lige op at lave et kontrolsyn ved 14-tiden. Det gør vi altid ved gårdbrande for at tjekke, at der ikke ligger nogle gløder og ulmer i det halm, der er, forklarede brandinspektør Brian Midjord Petersen ved 11-tiden, hvor han havde taget over efter Ruben Salqvist.
Branden kunne ses på lang afstand, og ifølge Ruben Salqvist er det lykkedes brandfolkene at redde stuehuset og en nyere staldbygning, mens ejendommens øvrige udbygninger alle er brændt.

De brændte bygninger er ifølge Ruben Salqvist mere eller mindre styrtet sammen.
- Det, der ikke er styrtet sammen, har vi pillet fra hinanden for at kunne slukke ordentligt ned, forklarede han ved 08.30-tiden.

- Vi har haft 25-28 mand i gang her hele natten, og vi er stadig omkring 20 brandfolk heroppe, fortalte Ruben Salqvist kort efter klokken 06.30 mandag morgen.

Falck og Lolland-Falster Brandvæsen har haft brandfolk fra Nørre Alslev, Nykøbing, Sakskøbing og Nysted samt et antal af brandvæsnets egne frivillige indsat for at bekæmpe branden.
Man har også måttet rekvirere en kran for blandt andet at rive en gavl ned og fjerne nogle tagplader.

Ifølge Ruben Salqvist består ejendommen af fem-seks hele eller delvist sammenbyggede bygninger.
- Det kunne meget vel været årets hidtil største brand hernede, vurderede Ruben Salqvist ved 06.30-tiden.

Branden er ifølge brandinspektøren startet i en lade. Politiet oplyser mandag formiddag, at branden formentlig er opstået i nogle el-installationer, men årsagen er endnu ikke påvist med sikkerhed.

Klik på billedet herover for at se flere billeder.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce