cookie-og-privatlivspolitik
Møgelkær Fængsel åbner nu igen for afsonere. Det var forkert at lukke fængslet i 2018, mener områdetillidsrepræsentant i Fængselsforbundet. (Arkivfoto)
Møgelkær Fængsel åbner nu igen for afsonere. Det var forkert at lukke fængslet i 2018, mener områdetillidsrepræsentant i Fængselsforbundet. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

112

Fængsel genåbnes - dømte borgere står i kø for at afsone

Efter stop for afsoning på grund af coronavirus er der opstået en lang kø af dømte borgere, der skal afsone.
07. april 2021 kl. 12:28 Af Ritzau

På grund af et massiv efterspørgsel på ledige fængselsceller har Kriminalforsorgen besluttet at genåbne Møgelkær Fængsel ved Juelsminde.

Det oplyser Justitsministeriet onsdag i en pressemeddelelse.

66 såkaldte dvalelagte pladser genåbnes i juni. Siden 2018 har fængslet været lukket, og den beslutning var en fejl, lyder det fra Hanne Munk Degn, der er områdetillidsrepræsentant.

- Det skulle aldrig have været lukket med det store overbelæg, som der var dengang, siger hun ifølge Fængselsforbundet.

Forbundets formand modtager nyheden med glæde.

Annonce

- Vi har længe peget på muligheden for at bruge Møgelkær igen. Jeg håber dog, at der er tilstrækkeligt med mandskab til at dække vagterne, for betjentmanglen er jo som bekendt et stort problem, udtaler Bo Yde Sørensen.

På grund af covid-19 har der i Kriminalforsorgen været et stop for tilsigelse af afsonere fra 10. december til 8. februar.

Derfor er der opstået en kø af borgere, der skal ind og afsone, og det har givet et ekstra pres på de åbne fængselspladser, oplyser Justitsministeriet.

Kriminalforsorgen forventer generelt overbelægning i år. Den såkaldte kapacitetsudnyttelse vil komme over 104 procent, hedder det i pressemeddelelsen.

I en udtalelse erkender Nick Hækkerup (S), at Kriminalforsorgen er "markant udfordret".

Annonce

- Det er et lille skridt i den rigtige retning, men selvfølgelig ikke en løsning på de større strukturelle problemer, som vi ser i Kriminalforsorgen med kapacitet og bemanding, siger ministeren om genåbningen.

Han varsler, at regeringen vil "se nærmere" på de overordnede problemer i en kommende flerårsaftale for Kriminalforsorgen.

Ifølge Fængselsforbundets formand har der de sidste tre år været "et historisk overbelæg".

I SF siger retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt, at der er "akut behov" for at indkalde til forhandlinger om Kriminalforsorgen.

- Det er godt, at vi nu skærer afsoningskøen ned. Men det nytter jo ikke noget, at flere får afsonet deres dom, hvis ikke der er fængselsbetjente nok til at passe på de indsatte, siger hun.

Annonce
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

AF: PAW HALLANDSON

Sol og vind går helt i sort… 02. april 2021 kl. 21.47

Annonce

ANNONCE