cookie-og-privatlivspolitik
Den 26-årige tiltalte erkendte de alvorlige anklager i retten i Nykøbing.
Den 26-årige tiltalte erkendte de alvorlige anklager i retten i Nykøbing.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

112

Fængselsstraf for omfattende hvidvask

Pengeoverførsler er sket via virksomheder, hvor dømte var indsat som ejer og direktør
15. oktober 2021 kl. 10:41 Af Margit Olsen

NORDFALSTER Da 26-årige Patrick Schou Nielsen i maj blev fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing, sigtet for hvidvask for et tocifret millionbeløb, nægtede han sig skyldig.

Men i denne uge er han blevet idømt to år og seks måneders fængsel.

Anklageskriftet omfattede to anklagepunkter. Ifølge det første har Patrick Schou Nielsen som indsat ejer og direktør i Schou Tagdækning ApS med adresse i Eskilstrup via selskabets konto hos to banker konverteret eller overført penge, som direkte eller indirekte er udbytte af strafbare lovovertrædelser.

Det gjorde han for at skjule eller tilsløre den ulovlige oprindelse, idet han stillede de omhandlende konti til rådighed for andre personer og virksomheder, hvorefter der på de omhandlende konti blev indsat godt 2,4 millioner fra flere forskellige danske virksomheder.

Derefter lånter Patrick Schou Nielsen sit NemID ud, så der kunne videreføres knap 1,9 millioner kroner til flere forskellige konti, selvom han ifølge anklageren var bevidst om, at pengene stammede fra lovovertrædelser, og at overførslerne skete for at skjule eller tilsløre den ulovlige oprindelse.

Annonce

Fik "opskriften" af bekendt

I retten erkendte den 26-årige mand dette forhold og fortalte, at han fik "opskriften" af en bekendt fra det kriminelle miljø. Belønningen for at hjælpe den bekendte var 20 procent af de hvidvaskede penge, som stammede fra kriminelle forhold. Hvad de forhold gik ud på, oplyses ikke i retsudskriftet.

I det andet punkt i anklageskriftet var Patrick Schou Nielsen tiltalt for som indsat ejer og direktør i Qualitypool Danmark ApS med hjemadresse i Stubbekøbing, at have konverteret eller overført penge, som direkte eller indirekte er udbytte af strafbare lovovertrædelser via selskabets konto hos Nykredit.

I retten erkendte Patrick Schou Nielsen at have lånt NemID og pas ud til samme bekendte, som optråde under første anklagepunkt, og at have stillet kontoen til rådighed, hvorefter der på kontoen blev indsat knap 30 millioner kroner, som blev ført videre til forskelllige udenlandske konti.

I retsudskriftet står, at politiets undersøgelser viste, at det er den 26-åriges NemID, som er anvendt ved overflytningen af de mange penge, men politiet har ikke i forbindelse med efterforskningen undersøgt de IP-adresser, som er blevet benyttet. En IP-adresse i for eksempel en computer kan afsløre geografisk placering, internetudbyder, browserhistorik med mere.

På grund af de manglende undersøgelser kunne retten ikke afvise, at Patrick Schou Nielsen havde lånt sit NemID ud. Der er dog også sket pengeoverførelser fra Schou Tagdækning ApS til Patrick Schou Nielsen og et nært familiemedlem.

Annonce

Over en million beslaglagt

Retten konkluderede også, at den 26-årige ved at låne sit NemID ud til den person, som tidligere havde givet ham "opskriften", måtte være bekendt med, at denne bekendte ville bruge den 26-åriges Nem-ID til at foretage meget større transaktioner.

Dommen lød på skyldig for medvirken til hvidvask af et beløb på ikke under fem millioner kroner. I forbindelse med dommen fik den dømte beslaglagt godt en million kroner.

Dommen på tre år og seks måneders fængsel indeholdt også en restsstraf for en tidligere dom, som den 26-årige i sin tid fik i en narkosag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE