cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

112

Fængslet for internetsvindel

Op mod 90 sager om bedrageri, hvor købere aldrig fik bestilte varer førte til retssag, som anklagede udeblev fra. Efter lang tid eftersøgning er mand fra Lolland fængslet.
14. september 2018 kl. 10:59 Af Margit Olsen

Annonce

En 29-årig mand fra Toreby blev torsdag ved et grundlovsforhør varetægtsfængslet i forbindelse med en sag om 80-90 tilfælde af internetbedrageri af typen, hvor folk betaler for en vare og aldrig modtager den. Det er gået ud over folk i hele landet i årene 2015 til 2017.

- Sagen har været færdigbehandlet og afleveret til retten, men manden mødte ikke op til det fastlagte retsmøde og har derfor gennem længere tid været eftersøgt, oplyser afdelingsleder for økonomisk kriminalitet hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi kriminalitet, Carsten Høj Hansen.

Ved tidligere afhøringer har den 28-årige tilstået hovedparten af sagerne, og der var i første omgang lagt op til en tilståelsessag. Nu vil der blive sat en ny dato for et retsmøde. I mellemtiden vil manden være varetægtsfængslet.

De mange sager handler om handler via internettet, blandt andet Den Blå Avis, og de enkelte sager er ifølge Carsten Høj Hansen ikke på voldsomme store beløb, men det er det store antal af sager, som gør bedrageriet stort.

Blandt bedragerierne er salg af grafikkort, spillekonsoller, PlayStation, rideudstyr og den kuriøse: En levende hobbyfrø. Der er tale om varer, som var bestilt og betalt hos den 28-årige, men aldrig leveret til køberne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sygehusene yder over evne 21. juli 2019 kl. 22.30

AF: MARTIN WOUTERS

stormøde mellerm… 21. juli 2019 kl. 08.57

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

Annonce