cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Ingrid Riis, arkivfoto

112

Fængslet for medvirken til befrielse af fange

Politiet nærmer sig en afslutning af efterforskningen af den spektakulære befrielse af en indsat fra Storstrøm Fængsel.
10. januar 2019 kl. 14:05 Af Jakob Poulsen

Annonce

En 26-årig mand fra Storkøbenhavn blev ved et lukket grundlovsforhør torsdag formiddag varetægtsfængslet foreløbig frem til den 4. februar, sigtet for at have deltaget i den spektakulære befrielsesaktion foran Nykøbing Sygehus den 26. september sidste år.

Her blev en indsat fra Storstrøm Fængsel befriet, da han var på vej ind på sygehuset under bevogtning af personale fra fængslet. Befrielsesaktionen skete ved akutafdelingen udenfor sygehuset, da flere gerningsmænd truede to fængselsbetjente med peberspray og en pistol og tvang dem væk fra den fangetransport, den indsatte sad i.

Det førte til en omfattende politiaktion, hvor Sydmotorvejen var lukket i flere timer henover Farø, mens politiet ledte efter den indsatte og hans befriere.

Politiet fandt og anholdt da også en af de formodede medvirkende ved aktionen, og cirka 11 timer senere dukkede den befriede fange op i bagagerummet på en bil, som politiet standsede på Amager, hvorefter både den befriede og den person, han var sammen med, blev anholdt.

Den 26-årige, som blev varetægtsfængslet i dag, er den femte person, politiet har anholdt i forbindelse med sagen, og man vil fortsat ikke udelukke, at der kan ske flere anholdelser.

Manden blev som nævnt fremstillet for lukkede døre ved Retten i Nykøbing, men inden da fik offentligheden mulighed for at høre anklageren læse sigtelserne op.
Her fremgik det, at den 26-årige udover at have været med til at befri den indsatte blandt andet også er sigtet for vold mod tjenestemamd og overtrædelse af våbenloven.

Manden nægtede sig skyldig og nægtede at udtale sig i retten. Derefter blev dørene lukket for offentligheden.

Politikommissær Ove Groth oplyser til folketidende.dk, at politiet nærmer sig afslutningen på efterforskningen af sagen, selvom der altså fortsat kan ske flere anholdelser.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

AF: MARTIN WOUTERS

18,5 mill. i minus KUN på… 05. juni 2019 kl. 13.49

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Dansk Folkeparti og Radikale 03. juni 2019 kl. 20.21

AF: JOHN WENNERWALD

Svigt i daginstitutioner 02. juni 2019 kl. 22.49

Annonce