cookie-og-privatlivspolitik
Det var i denne ejendom på Skovbøllevej ved Købelev, at den største af skunkproduktionerne fandt sted. Her blev konfiskeret 2.292 cannabisplanter og teknisk udstyr for et sekscifret beløb.
Det var i denne ejendom på Skovbøllevej ved Købelev, at den største af skunkproduktionerne fandt sted. Her blev konfiskeret 2.292 cannabisplanter og teknisk udstyr for et sekscifret beløb.
Foto: Claus Hansen

112

Fem udvist af Danmark efter dom

Årelange fængselsstraffe til alle syv tiltalte i lokal skunksag, der blev dømt efter anklageskriftet
19. juni 2019 kl. 12:50 Af Peter Gade

Annonce
FAKTA
Domme i sagen om skunklaboratorier:
Den 62-årige XX blev idømt to år og seks måneder. Den blev anket til frifindelse.
54-årige YY blev også idømt to år og seks måneders fængsel. Også den blev anket til frifindelse.
Den 47-årige vietnamesiske mand Hong Thoa Le blev idømt tre års fængsel og udvisning af Danmark for bestandigt. Den blev anket.
Den 45-årige vietnamesiske kvinde Thi Kim Oanh Nguyen blev idømt tre års fængsel og udvisning af Danmark for bestandigt.
Den 36-årige vietnamesiske mand Dinh Tang Hoang blev idømt et år og seks måneders fængsel og udvist af Danmark i seks år.
Den 37-årige vietnamesiske Nguyen Van Hao og den 37-årige vietnamesiske Doang Trung Kien blev begge idømt et års fængsel og udvisning af Danmark i seks år.
De tre sidstnævnte valgte alle at modtage dommene.

KØBELEV/GERRINGE/HERRITSLEV Der blev i alle væsentlige spørgsmål dømt efter anklageskriftet, da den store sag om professionel skunkproduktion på Lolland i går blev afsluttet ved Retten i Nykøbing.

Det betød, at de to danskere og fem vietnamesiske statsborgere blev idømt straffe mellem et og tre års ubetinget fængsel.

Domsmandsretten lagde ved strafudmålingen vægt på anklager Chris Martinsens beskrivelse af de tiltaltes roller.

De to danskere på 54 og 62 år var bagmændene bag konceptet, og vietnameserne dem, der udførte arbejdet.

Vietnameserne var også opdelt hierarkisk, således at Hong Thoa Le var den overordnede tekniker, der på flere adresser installerede det elektriske system og førte strømmen uden om måleren. Kvinden Thi Ngyuen havde også en overordnet rolle med kontakter med mobiltelefonen, således at hendes mobiltelefon havde været på master ved samtlige adresser med skunkproduktion.

De tre sidste vietnamesere, der kun havde været ganske kort tid i Danmark og ikke forstod sproget, var nederst i hierarkiet som gartnere på de enkelte adresser.

De tre unges udvisninger var der ikke den store tvivl om, mens retten for Hong Thoa Le og Thi Ngyuens vedkommende måtte overveje udvisningen nøjere, idet de begge havde voksne børn i Danmark, hvor de har boet i flere årtier. Overvejelserne endte med udvisning.

Når de to fik hårdere domme end danskerne, var det, fordi de også stod bag to skunklaboratorier i henholdsvis Haslev og Hvidovre, som danskerne intet havde med at gøre.


Brev var afgørende

De to danskere var således på intet tidspunkt sat direkte i forbindelse med skunkproduktionen, som de nægtede al kendskab til, selv om de var ejere og en slags vicevært på ejendommene.

Når retten alligevel dømte dem for produktionen, var det, fordi man fandt et brev, som XX havde skrevet fra sin bopæl i Spanien til den medtiltalte YY for afgørende. Det blev fundet på adressen i Herritslev under en ransagning.

Brevet var sendt som mail til en sekretær på forsvarerens advokatkontor i modsætning til alle andre beskeder, der gik via mails.

Her omtalte XX "produktionen" og krævede at få sin andel af overskuddet.

Man lagde også til grund, at en mand fra vandværket i Købelev havde mødt to vietnamesere på adressen, da han skulle åbne for vandet på et tidspunkt, hvor ejeren afviste, at nogen boede der. Retten fandt det også bevist, at der på adresserne Herritslev og Købelev var stjålet strøm for i alt cirka 900.000 kroner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Socialdemokraterne, de… 03. juni 2020 kl. 11.14

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

Annonce