cookie-og-privatlivspolitik
Politidirektør Arne Gram, chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj og borgmester i Odense Peter Rahbæk Juel (S) afholdt pressemøde efter skudepisoden sidste år. (Arkivfoto).
Politidirektør Arne Gram, chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj og borgmester i Odense Peter Rahbæk Juel (S) afholdt pressemøde efter skudepisoden sidste år. (Arkivfoto).
Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

112

Fire mænd er tiltalt for drab på tilfældig i Vollsmose

31-årig blev et uskyldigt offer for en skududveksling mellem to bander i Vollsmose. Nu er fire mænd tiltalt.
30. november 2021 kl. 09:22 Af Ritzau

Der er nu rejst tiltale mod fire mænd for drabet på 31-årige Abdinur Mohamed Ismail, der sidste sommer blev uskyldigt offer i en skudepisode i Odense-bydelen Vollsmose.

De fire mænd er i alderen 19-26 år og er alle tiltalt for drab. En femte mand er også tiltalt i sagen, men ikke for drab.

Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

- Tiltalerejsningen er sket på baggrund af en meget kompleks og intensiv efterforskning, lyder det fra politiet om efterforskningen, der har taget over et år.

Den dræbte kom tilfældigt i skudlinjen 24. juni sidste år, efter at de to stridende bander fra Korsløkkeparken og Bøgetorvet på en parkeringsplads ved boligblokken Egeparken kom i konflikt.

Annonce

I en af banderne blev en 32-årig mand ramt af fire skud, men overlevede. Han er selv tiltalt i sagen.

Banden, der afgav skuddene, forsøgte at flygte fra parkeringspladsen, men blev jagtet af den anden bande, som afgav fire skud.

Det ene ramte Abdinur Mohamed Ismail i hovedet. Han var blot på vej hjem til sin bopæl i Egeparken og var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Under skudepisoden blev omkringliggende bygninger og biler også ramt.

- Det er jo en særlig tragisk sag, hvor en uskyldig ender med at blive dræbt på grund af den totale mangel på respekt for andres liv, som de her bandekriminelle udviser, udtalte politidirektør Arne Gram i april.

Anklageskriftet indeholder i alt ti forhold. To af mændene på 22 år er blandt andet også tiltalt for at have stjålet to rifler og tre geværer med ammunition fra en bolig i Martofte på Nordfyn.

Annonce

Sammen med en anden af de tiltalte, en 19-årig mand, mener politiet også, at de under en køretur i maj sidste år truede et offer med kniv og lod en hund bide ham. De ville slå ham ihjel, hvis han ikke kunne fremskaffe 35.000 kroner, lyder det i anklageskriftet.

Fire af de fem tiltalte sidder i øjeblikket varetægtsfængslet.

Retssagen ventes at begynde ved Retten i Odense i august 2022.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE