cookie-og-privatlivspolitik
Gedser Færgehavn har et testcenter, der tidligere har testet lokale og turister, men nu kun kan benyttes af rejsende mellem Gedser og Rostock. Det er ifølge Region Sjælland et spørgsmål om terrorsikkerhed og reguleres af politiet.
Arkivfoto
Foto: Ingrid Riis

112

Flere hundrede er blevet nægtet adgang til Danmark

Nye indrejseregler til Danmark gør, at Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi afviser folk ved grænsen.
11. januar 2021 kl. 11:17 Af Ritzau

Annonce

Nye stramme regler for rejsende har ført til, at flere hundrede mennesker er blevet afvist ved de danske grænser.

Således er bommen gået ned for 595 personer ved den dansk-tyske landegrænse fra søndag til mandag morgen, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

I Gedser og Rødbyhavn er flere end 100 blevet nægtet indrejse, har en politiinspektør ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politis oplyst til DR.

De indrejsende er blevet afvist, efter at nye indrejseregler trådte i kraft sent lørdag eftermiddag, i håb om at forhindre at mere smitsomme coronavarianter kommer ind i landet.

Reglerne betyder, at man både skal have et anerkendelsesværdigt formål med indrejsen samt en negativ coronatest for at få lov at komme ind på dansk jord.

De nye regler er tilsyneladende også kommet bag på en række svenskere, som Københavns Politi har måttet afvise ved den dansk-svenske grænse.

- Vi må afvise en del svenskere ved grænsen, fordi de ikke kan fremvise en negativ covid-test, skriver politikredsen på Twitter.

Københavns Politi oplyser, at personer med bopæl i Skåne, Halland, Blekinge og Västra Götalands län må rejse ind i Danmark, hvis de har et anerkendelsesværdigt formål og en negativ coronatest.

Testen må maksimalt være en uge gammel.

I Sønderjylland fortæller politiinspektør Brian Fussing, at nogle har været skuffede over at måtte vende om.

- Helt overordnet synes vi, at de rejsende tager godt imod de nye rejseregler. Der er selvfølgelig også nogle, som bliver lidt frustrerede, fordi de har jo en grund til, at de gerne vil ind.

- Det kan de ikke få lov til lige nu, og måske er det, fordi de skal have en covid-19-test, før de må komme ind, siger Brian Fussing.

De strammere indrejseregler gælder som udgangspunkt til 17. januar.

Statsminister Mette Frederiksen (S) sagde søndag, at det ikke var sandsynligt, at restriktionerne ville blive ophævet ved ugens udløb.

Danske borgere skal forvente, at der vil være restriktioner i en eller anden grad hele vinteren, lød det fra statsministeren.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce