cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

112

Forretningsmand smuglede skunk

En vellønnet serbisk forretningsmand blev dømt for at have indsmuglet 17,5 kilo skunk, der blev fundet i kuffert ved kontrol i færgehavn.
09. februar 2019 kl. 13:52 Af David Arnholm

Annonce

RØDBYHAVN En velklædt serbisk forretningsmand blev fredag ved Retten i Nykøbing dømt for indsmugling af 17 og et halvt kilo skunk.

Uros Dordevic, som den 33-årige mand hedder, var iført hvid skjorte, blåt jakkesæt, blåt slips og fine brune sko og fremlagde i retten en kontoudskrift fra sin bank. Den dokumenterede, at han som generaldirektør i et firma, der handler med brugte lastbiler, fik en månedlig løn på fem millioner serbiske dinarer, hvilket svarer til mere end 300.000 kroner.

Han var også en mand, der ikke skyldte nogen noget, fastslog han og nægtede at have smuglet skunken. Den blev ellers fundet i hans kuffert, da han 22. september sidste år var med en bus på vej fra Serbien til Sverige. At han trods sin gode økonomi havde valgt at tage bussen, skyldes, at han lider af en form for epilepsi, der gør, at hans læge fraråder ham at flyve, forklarede han i retten.

Her forklarede han videre, at han i Malmø skulle mødes med en forretningspartner, der havde nogle brugte lastbiler til salg.

Men så langt kom han aldrig. Ved grænsekontrollen i Rødbyhavn blev det opdaget, at der var en passager om bord på bussen, som havde indrejseforbud i Danmark.

Det fik betjentene til at tilkalde toldere, og da alt bagagen blev taget ud af bussens bagagerum, reagerede en hund ved Uros Dordevics kuffert, hvor de mange kilo skunk blev fundet.

Uros Dordevic forklarede, at han selv havde pakket sin kuffert, og at nogen undervejs på rejsen måtte have lagt skunken i kufferten. Det måtte være sket ved et af stoppene undervejs på turen - eventuelt på færgen mellem Tyskland og Danmark.

Bussens to serbiske chauffører vidnede og bekræftede, at kufferten var blevet lagt i bagagerummet, og at det havde været ulåst under overfarten til Rødbyhavn. Og selv om der blev holdt øje, var der også så mange mennesker, at de ikke kunne afvise, nogen havde haft adgang til bagagen.

Men retten købte altså ikke påstanden om, at Uros Dordevic intet kendte til skunken. Dommen blev på et års fængsel, men da han har siddet varetægtsfængslet siden anholdelsen i september, har han allerede afsonet fire og en halv måned.

Dommen indebærer også en udvisning og et indrejseforbud i seks år, og han udbad sig betænkningstid med hensyn til eventuelt at anke dommen.dadaKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Myndighederne med hovedet i busken 21. august 2019 kl. 16.09

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

Annonce