cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

112

Frihedsberøvelse kostede 31-årig dyrt

Mand er udvist til Serbien efter at have boet næsten hele sit liv på Lolland.
19. juni 2020 kl. 10:59 Af Peter Gade

Det hjalp ikke noget for den 31-årige Branko Nika, at han i januar ankede sin dom på to og et halvt års fængsel til landsretten.

Onsdag aften kom Østre Landsret med den endelige afgørelse i sagen med stadfæstelse af byrettens dom.

Ud over fængselsstraffen betyder det, at Branko Nika bliver udvist for bestandigt af det Danmark, han flyttede til som fireårig, og hvor han har to børn.

Afgørelsen betød også en stadfæstelse af den dom på et års ubetinget fængsel, som den 46-årige Bente Meta Hede fik for sin mindre rolle i sagen om bortførelse, frihedsberøvelse og grov vold.

Sidstnævntes rolle var at fungere som lokkedue ved at få den person, der skulle afstraffes, til at møde op i skoven ved Lysemose en sen aften i oktober sidste år, og det lykkedes.

Annonce

Hun deltog ikke senere i den alvorlige og brutale vold, der stod på en hel nat.

Når hun blev dømt, var det, fordi hun fortsatte med at være til stede både i Lysemose og på Adamsgavevej ved Branderslev, hvor afstraffelsen af personen fortsatte.

Her blev vedkommende ramt med en strømpistol og slået i et omfang, så han besvimede og fik hældt koldt vand over sig, så ydmygelsen kunne fortsætte.

Når Branko Nika kunne udvises af landet for bestandigt på trods af sin nære familiemæssige tilknytning, var det på grund af voldens karakter og på grund af hans dybt kriminelle fortid med lange fængselsdomme for vold, våben, voldtægt, bedrageri, røveri og øvrig berigelse.
For fem år siden blev han berømt udenfor Vestlolland, da han medvirkede i dokumentarudsendelsen "På røven i Nakskov" som en stakkel, der var dømt for bedrageri.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

Annonce

ANNONCE