cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen

112

Frikendt for trusler om skyderi

Østre Landsret har stadfæstet byrettens frifindelse af to tidligere elever.
21. august 2019 kl. 18:45 Af Jakob Poulsen

Annonce

NYKØBING To unge mænd er nu renset for alle anklager om at have truet med at begå et skoleskyderi på Katedralskolen i Nykøbing. De to blev i begyndelsen af februar frikendt af Retten i Nykøbing, men anklagemyndigheden besluttede efterfølgende at anke sagen til Østre Landsret, hvor den blev behandlet i mandags.

Og endnu engang blev de to mænd frikendt - i øvrigt af en enig landsret, oplyser den ene af de frikendte mænds advokat, Jørgen Thomsen.

Sagen stammer fra slutningen af januar sidste år, hvor de to mænd, der dengang var elever i en 3.G-klasse, skulle have sagt i to kvindelige medstuderendes påhør, at der ville finde et skoleskyderi sted på skolen få dage senere.

I byretten blev de to frifundet, fordi retten ikke fandt det bevist, at der var blevet talt om skyderi. Men landsretten mente, ifølge Jørgen Thomsen, at der var bevis for, at ordet skoleskyderi var blevet nævnt.

- Men landsretten mente ikke, at der var forsæt (at de ville gøre alvor af det, red.). Der havde været en lidt grov form for humor i klassen, hvor der blandt andet var blevet joket med skoleskyderi. På et tidspunkt havde læreren sagt, at hvis det skete igen, ville han have det at vide, og det var derfor, de to piger fortalte om det. Det var ikke fordi, de var bekymrede for deres egen sikkerhed, forklarer Jørgen Thomsen.

De to unge mænd blev bortvist fra skolen og fik ikke lov at gøre deres uddannelse færdig. Jørgen Thomsen fortæller, at hans klient i den mellemliggende periode blandt andet har aftjent sin værnepligt og er flyttet til København, hvor han netop er startet på en hf-uddannelse. Katedralskolens rektor Kirsten Daving siger, at skolen betragter sagen som afsluttet og ikke har nogen kommentarer til rettens afgørelse.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce