cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Claus Hansen, arkivfoto

112

Gløder fra aske satte ild til kompostbunke

Uheldige omstændigheder førte til mindre brand. Indsatsleder advarer om, at det er mere tørt i naturen lige nu, end man måske tror.
24. marts 2020 kl. 15:31 Af Jakob Poulsen

Annonce

Et sammentræf af uheldige omstændigheder var årsag til, at Lolland-Falster Brandvæsen og Falck i Nakskov tirsdag kort efter klokken 14 måtte rykke ud til en mindre brand i en parcelhushave på Munkholmvej i Nakskov.

Her var der gået ild i en kompostbunke bagerst i haven, og herfra havde ilden nået at sprede sig til en hæk og noget granbevoksning.

Ifølge indsatsleder Jens Rasmussen fra Lolland-Falster Brandvæsen havde beboeren på stedet ved 11.30-tiden tømt en askeskuffe et stykke fra kompostbunken. Men på grund af blæsten fik gløder fra asken fat i kompostbunken, og derfra spredte ilden sig til hækken og granbevoksningen.

Nogle naboer forsøgte forgæves at slukke branden med en vandslange. Det lykkedes de tilkaldte brandfolk at få bugt med ilden i løbet af en halv times tid, men inden da var cirka tre meter af hækken brændt, og der skete også lidt brandskader på granbevoksningen, fortæller Jens Rasmussen.

Branden får i øvrigt indsatslederen til at gøre opmærksom på, at naturen er mere tør i øjeblikket, end man måske lige tror. De seneste dages solskin og blæsevejr har gjort overfladen tør mange steder, og det øger risikoen for, at der kan opstå naturbrande.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

AF: KNUD ÆRBO

Besparelser i ældreplejen 12. september 2020 kl. 10.18

Annonce