cookie-og-privatlivspolitik

11

Billeder


Foto: Anders Knudsen

112

Hest reddet: Sad fast i blød skovbund

OPDATERET, SE BILLEDER FRA DEN VELLYKKEDE REDNING: Brandvæsnet blev onsdag formiddag kaldt ud til en redningsaktion i en skov på Falster.
18. november 2020 kl. 11:50 Af Jakob Poulsen

Brandslanger kan bruges til andet end at slukke ildebrande. De kan også hjælpe med at redde nødstedte dyr op af en sumpet skovbund.

Det beviste brandfolk fra Falck og Lolland-Falster Brandvæsen, da de onsdag kort før klokken 10.30 blev kaldt ud til et skovområde ved Nørre Alslev, hvor en islænder-hest sad uhjælpeligt fast i den mudrede skovbund.

Indsatsleder Brian Midjord Petersen fortæller til folketidende.dk, at to tredjedele af hestens krop var dækket af vand og mudder, og benene sad fast i mudderet, så det var umuligt for den at komme fri ved egen kraft.

- Men vi tog en brandslange og lagde rundt om bagdelen på hesten og en anden brandslange og lagde rundt om forbenene, og da den gjorde sit næste forsøg på selv at komme fri, trak vi til, og så lykkedes det ved fælles hjælp at få den op. Det var slangerne, der gjorde forskellen, fortæller han.

Han roser hesten for at tage hele situationen meget roligt, og det gjorde også arbejdet lettere for de ni brandfolk.
Inden de kom frem til stedet, hjalp en håndfuld jernbanearbejdere, som befandt sig i nærheden, med at sørge for, at hesten ikke sank længere ned i mudderet.

Annonce

Det vides ikke, hvordan hesten er havnet i mudderet i skoven, eller hvor længe den har stået der, men ejeren var ifølge folketidende.dks oplysninger til stede under redningsaktionen.

Det er i øvrigt anden gang, at brandvæsnet redder en nødstedt hest op ved at bruge brandslanger, oplyser Brian Midjord Petersen. Samme procedure blev brugt ved en redningsaktion ved Tingsted for nogle år siden.

Selve redningsaktionen var overstået i løbet af en halv times tid, men brandfolkene havde problemer med at finde frem til stedet.
- Det var en udfordring at finde herud, for det er midt ude i skoven og 200-300 meter fra den nærmeste skovvej, fortæller indsatslederen.

Klik på billedet herover for at se flere billeder fra redningsaktionen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

Annonce

ANNONCE