cookie-og-privatlivspolitik

112

Ingen anke: Svenskere undgår terrorstraf i bombesag

Bombe mod Skattestyrelsen udløste ikke skærpende terrorbestemmelse i byretten, og sagen bliver ikke anket.
03. august 2020 kl. 16:17 Af Ritzau

Annonce

Anklagemyndigheden opgiver at få to svenske mænd dømt efter en af straffelovens terrorbestemmelser og den grove bestemmelse om bombesprængning.

Mændene blev 9. juli dømt for at have udløst en bombe foran Skattestyrelsens kontorer på Østerbro i København.

Anklagemyndigheden gik efter at få mændene dømt efter en bestemmelse om sprængning, der har en strafferamme på fængsel indtil livstid. Derudover ville man have taget en skærpende passus fra terrorbestemmelserne i brug.

Men domsmandsretten i Københavns Byret valgte alene at dømme efter den milde bestemmelse om forvoldelse af sprængning - hvor strafferammen dog er hele 12 år. Og den skærpende bestemmelse blev ikke taget i brug.

Anklagemyndigheden oplyser mandag i en mail til Ritzau, at hverken de dømte eller anklagemyndigheden vil anke sagen til Østre Landsret. Og dermed slipper de dømte for yderligere tiltale.

Dommen fra 9. juli, hvor 23-årige Nurettin Nuray Syuleyman og 24-årige Zacharias Tamer Hamzi blev idømt henholdsvis fire og fem års fængsel, står dermed ved magt.

De to var i en Citroën Berlingo kørt fra Sverige med en bombe. Syuleyman agerede chauffør, mens Hamzi anbragte og antændte bomben. Hvad motivet var, fortaber sig i det uvisse.

De to mænd nægtede sig under retssagen skyldige, men de har trods muligheden for at anke sagen til frifindelse valgt at acceptere byrettens dom.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce