cookie-og-privatlivspolitik
Sagen om den forsvundne Maria From Jakobsen tog en drejning, da politiet sidst i november ransagede familiens hjem på Nialsvej i Frederikssund og anholdt kvindens mand, præsten Thomas Gotthard. Politiet har nu fundet hendes jordiske rester. (Arkivfoto)
Sagen om den forsvundne Maria From Jakobsen tog en drejning, da politiet sidst i november ransagede familiens hjem på Nialsvej i Frederikssund og anholdt kvindens mand, præsten Thomas Gotthard. Politiet har nu fundet hendes jordiske rester. (Arkivfoto)
Foto: Tobias Kobborg/Ritzau Scanpix

112

Jordiske rester af Maria From Jakobsen fundet

DNA-analyser har vist, at fund fra Sundbylille er jordiske rester fra forsvundet psykolog.
18. juni 2021 kl. 13:28 Af Ritzau

Politiet bekræfter, at man har fundet jordiske rester fra psykolog Maria From Jakobsen. Hendes mand, præsten Thomas Gotthard er tiltalt for at have dræbt hende.

Fundene gør, at politiet nu mener at have håndfast bevis på, at Maria From Jakobsen er død.

Fundene blev gjort om aftenen 3. juni og natten til den efterfølgende dag omkring Sundbylille nær Frederikssund. Siden har politiet afventet svar fra kriminaltekniske undersøgelser, og de er kommet nu.

- De jordiske rester er fundet i forbindelse med en påvisningstur, hvor den tiltalte i sagen udpegede det specifikke findested, og DNA-analyser har nu bekræftet vores formodning om, at de stammede fra den savnede kvinde, siger efterforskningsleder Jakob Rahbek i en pressemeddelelse.

Maria From Jakobsen blev meldt savnet sidst i oktober. Efterfølgende blev hun efterlyst. Det hed sig i første omgang, at hun havde forladt hjemmet i nedtrykt tilstand.

Annonce

Men efter tre uger tog sagen en drejning. Nordsjællands Politi ransagede familiens hjem på Nialsvej i Frederikssund og et sommerhus i Nykøbing Sjælland.

Præst Thomas Gotthard, der har to børn med Maria From Jakobsen, blev anholdt, og har siden siddet varetægtsfængslet.

Men et centralt element i enhver drabssag har manglet: et lig.

Nu lyder meldingen fra politiet, at man efter fundene i Sundbylille ikke længere kan rejse tvivl om, hvorvidt Maria From Jakobsen er død.

- Ud fra fundet kan vi endegyldigt konkludere, at hun ikke længere er i live. Det er klart, at fundet har stor betydning for sagen, siger Jakob Rahbek.

Annonce

Den sigtede præst og ægtemand nægtede sig i første omgang skyldig i sigtelserne om manddrab og bortskaffelse af liget. Men hvad der er blevet fremlagt under retsmøderne i sagen, har stået hen i det uvisse.

For ved Retten i Hillerød har en dommer ved flere lejligheder valgt at afskære offentligheden adgang til retsmøderne med henvisning til hensynet til politiets efterforskning.

I sidste uge erfarede først Ekstra Bladet og siden flere andre medier, herunder Ritzau, imidlertid at Thomas Gotthard har erkendt, at have dræbt sin hustru.

Angiveligt har det været på den baggrund, at han har ledt politiet til det område, hvor fundene af de jordiske rester er gjort.

Thomas Gotthard har siden 2014 og frem til sin anholdelse været tilknyttet Ansgarkirken i Hedehusene. Tidligere har han været præst i Sorgenfri og i Skibby.

Annonce

I et interview med Dagbladet Roskilde forud for sin indsættelse i Ansgarkirken fortalte Thomas Gotthard, at han som ung havde et liv præget af "rockmusik, for meget kaffe og for lidt søvn".

Han fortalte desuden, at den tilværelse gjorde, at han en dag følte sig så langt ude, at han bad en bøn, som han følte blev besvaret. Det fik ham til at læse teologi, og siden blev han altså præst.

Anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi rejste tidligere i år tiltale mod Thomas Gotthard. Sagen skal efter planen behandles ved Retten i Hillerød til oktober.

Det kan dog komme på tale at gennemføre sagen tidligere, hvis anklagemyndigheden vil forsøge at få ham dømt på baggrund af hans egen tilståelse. Endnu er det dog ikke officielt bekræftet, at han har tilstået drab.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

Annonce

ANNONCE