cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Claus Hansen, arkivfoto

112

Kaldt ud til lovlige afbrændinger to gange på en halv time

For anden dag i træk blev Lolland-Falster Brandvæsen kaldt ud til flere markbrande, som viste sig at være lovlige, kontrollerede afbrændinger.
20. juli 2021 kl. 15:59 Af Jakob Poulsen

Brandfolkene hos Falck og Lolland-Falster Brandvæsen har haft en travl start på ugen uden egentlig at komme i arbejde.

Både i går mandag og i dag tirsdag har brandvæsnet flere gange måttet rykke ud til anmeldelser om markbrande, hvor det efterfølgende har vist sig, at der var tale om lovlige afbrændinger af frøgræs, som var under opsyn og kontrol.

Tirsdag kort før middag blev der to gange med en halv times mellemrum slået alarm om markbrande - den ene gang i nærheden af Abed og den anden gang i nærheden af Stokkemarke.

Brandfolkene kunne dog hurtigt forlade den første brand igen og køre videre til den næste, da det viste sig, at der var tale om lovlig afbrænding af frøgræs, fortæller indsatsleder Jens Rasmussen fra Lolland-Falster Brandvæsen.

Den anden brand viste sig også at være en frøgræs-afbrænding med styr på situationen, så brandbilerne kunne kort efter trille hjemad igen.

Annonce

Frøgræs-afbrændinger kan godt udvikle en del røg, men medmindre noget er gået galt, er der tale om brande, som er under kontrol af den pågældende landmand, der også sørger for at have en marksprøjte med vand klar i tilfælde af, at der bliver brug for det.

Indsatsleder Jens Rasmussen opfordrer derfor til, at man så vidt muligt bevæger sig tættere på branden for at se, om ilden er under kontrol, før man om nødvendigt ringer 112.

Det var dog ikke slut med det, for små to timer senere, ved 13.45-tiden kom en ny melding om markbrand - denne gang på en mark ud til Gedser Landevej lidt syd for Marielyst Strandvej på Sydfalster.

Igen viste det sig at være en afbrænding af frøgræs. I lighed med en række af det seneste døgns øvrige frøgræsafbrændinger var den ikke anmeldt på forhånd til brandvæsnet, oplyser Bo Andersen fra Lolland-Falster Brandvæsen, der var indsatsleder på denne udrykning.

Han anbefaler derfor de lokale landmænd, at de på forhånd sender en mail til Lolland-Falster Brandvæsen via brandvæsnets hjemmeside (klik her) og fortæller hvor og i hvilket tidsrum, de planlægger at brænde frøgræs af, samt kontaktoplysninger til den ansvarlige for afbrændingen.

Annonce

Det betyder ikke, at brandvæsnet slet ikke rykker ud, hvis der kommer en anmeldelse fra den pågældende adresse, men det kan hjælpe til hurtigere at skabe et overblik, forklarer Bo Andersen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tilbage i trædemøllen 01. august 2021 kl. 23.41

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

Annonce

ANNONCE