cookie-og-privatlivspolitik
Bilister i Aarhus kan fremover se frem til at modtage en bøde, hvis de bliver fanget af et særlig rødkørselskamera, hvis de kører over for rødt lys. (Arkivfoto).
Bilister i Aarhus kan fremover se frem til at modtage en bøde, hvis de bliver fanget af et særlig rødkørselskamera, hvis de kører over for rødt lys. (Arkivfoto).
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

112

Kameraer skal blitze bilister der kører over for rødt

På samme måde, som hurtige bilister blitzes af stærekasser, skal kameraer fange dem, der kører over for rødt.
26. januar 2021 kl. 11:21 Af Ritzau

Annonce

Bilister, der kører over for rødt, kan snart blive blitzet i lyskryds i Aarhus.

Det vil ske som en del af et forsøg, hvor man i første omgang vil teste med kameraer i særligt udfordrede kryds i Aarhus.

Transportministeren og justitsministeren har nedsat en arbejdsgruppe, der skal indsamle erfaringer fra de såkaldte rødkørselskameraer. Det oplyser Transportministeriet.

Når forsøget er sat i gang, vil de trafikanter, der kører over for rødt, blive blitzet og få tilsendt en bøde på samme måde, som det i dag sker ved hastighedsovertrædelser på strækninger med en stærekasse.

Vejdirektoratet sidder for bordenden i arbejdsgruppen, men Aarhus Kommune, Rigspolitiet og Østjyllands Politi vil også deltage.

Annonce

Både justitsminister Nick Hækkerup (S) og transportminister Benny Engelbrecht (S) ser frem til at følge projektet.

- Vi skal ikke acceptere, at der er bilister, der tilsidesætter andres liv og sikkerhed ved at opføre sig dybt uansvarligt i deres biler.

- Trafiksikkerhed er et af mine fokuspunkter, men vi har endnu ikke mange erfaringer med rødkørselskameraer, og derfor ser jeg frem til resultaterne fra arbejdsgruppens første forsøg fra Aarhus, siger Benny Engelbrecht i en meddelelse fra ministeriet.

Arbejdsgruppen skal finde ud af, hvilken type kameraer der egner sig bedst og kortlægge, hvilke lyskryds der er oplagte til forsøget.

Den nye arbejdsgruppe er nedsat, mens Folketinget ser på ændringer af straffeloven og færdselsloven. Det sker som følge af en bred politisk aftale fra december om at skærpe straffen for vanvidskørsel.

Annonce

Blandt andet er det planen, at biler skal kunne konfiskeres, hvis den har været brugt til meget grove overtrædelser af fartgrænsen. Det skal ske, selv om det ikke er ejeren af køretøjet, som har siddet bag rattet.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE