cookie-og-privatlivspolitik
Det var i dette hus i Sundby Falster, familien boede, mens de begik de mange grove forbrydelser. Huset er nu revet ned.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

112

Kendt skyldige igen i sag om grove hjemmerøverier på Lolland-Falster

Flere medlemmer af en kroatisk familie, der boede i et hus på Falster, er også i landsretten blevet kendt skyldige. Straffen udmåles tirsdag.
21. januar 2020 kl. 08:15 Af Jakob Poulsen

Annonce

Der venter muligvis flere medlemmer af en kroatisk familie adskillige år bag tremmer, når Østre Landsret i dag tirsdag ventes at udmåle straffene i ankesagen om de mange hjemmerøverier på Lolland-Falster og andre steder i landet, som familiemedlemmerne allerede er blevet idømt lange fængselsstraffe for ved Retten i Nykøbing.

Sagen blev anket til Østre Landsret, og i går mandag afsagde retten kendelse omkring skyldsspørgsmålet.

Her blev både faderen, moderen samt deres ældste og mellemste søn ifølge TV2 Øst alle kendt skyldige i at have medvirket til ikke færre end 22 hjemmerøverier med sønnerne som de, der udførte røverierne.

Familiens yngste søn på 19 år blev frikendt for de tre forhold, han var tiltalt for. Derudover blev en 38-årig mand, der er ven af familien, kendt skyldig i at have medvirket til tre hjemmerøverier.

De mange grove forbrydelser er begået fra 2015 til 2017 på Lolland, Falster og andre steder i landet mens familien havde base i et hus i Sundby Falster.

Udover hjemmerøverierne er familien ifølge TV2 Øst også kendt skyldige i at stå bag en stribe af indbrud, ligesom sønnerne er kendt skyldige i frihedsberøvelse, våbenbesiddelse og vold af særlig farlig karakter i forbindelse med hjemmerøverierne.

Da sagen i januar sidste år blev afsluttet i byretten i Nykøbing, fik den ældste og mellemste søn hver 15 års fængsel, mens forældrene blev idømt 12 år bag tremmer hver. Derudover blev de alle udvist af Danmark.

Men ifølge TV2 Øst vil sagens anklager Charlotte Skovmand gå efter at få de to sønner idømt en endnu hårdere straf.
Strafudmålingen ventes tirsdag eftermiddag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce