cookie-og-privatlivspolitik
Kevin Magnussen begyndte i Formel 1 i 2014 og kørte sit sidste løb i Formel 1 i december i Abu Dhabi. Snart fortsætter racerkøreren sin karriere i USA. Her bliver første optræden i Daytona 24. (Arkivfoto)
Kevin Magnussen begyndte i Formel 1 i 2014 og kørte sit sidste løb i Formel 1 i december i Abu Dhabi. Snart fortsætter racerkøreren sin karriere i USA. Her bliver første optræden i Daytona 24. (Arkivfoto)
Foto: Handout/Reuters

112

Kevin Magnussen vinder millionopgør mod tidligere manager

Landsretten har en helt anden forståelse af en aftale end byretten. Racerkørers eksadvokat får hak i tuden.
21. januar 2021 kl. 10:25 Af Ritzau

Annonce

Racerkøreren Kevin Magnussen oplever torsdag medvind i en retssag mod sin tidligere manager.

Han slipper for at betale 20 procent af sine bruttoindtægter fra 2015 til 2021 til Dorte Riis Madsen, slår Østre Landsret fast i en dom.

Tidligere mente Københavns Byret, at Kevin Magnussen derimod var forpligtet til at betale sin manager.

Samtidig har landsretten dog bestemt, at han skal acceptere, at hun har en ejerandel på 20 procent af anparterne i et selskab, som Kevin Magnussen og Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen konstruerede i forbindelse med et sponsorat.

På grund af udfaldet har landsretten bestemt, at Dorte Riis Madsen skal betale racerkøreren 540.000 kroner i sagsomkostninger.

Annonce

Kevin Magnussen var 15 år, da han og Dorte Riis Madsen i 2008 indgik en managementaftale. Heri stod, at manageren skulle have en provision på 20 procent af samtlige indtægter fra racerkørerens aktiviteter. Den blev fornyet i 2011.

I 2010 blev der med Bestseller-koncernen oprettet et selskab med racerkøreren i centrum. Dorte Riis Madsen blev direktør, mens Magnussen var ansat.

I 2015 faldt samarbejdet til jorden, og Dorte Riis Madsen forlod sin post som direktør i Racingselskabet.

Dommerne i landsretten noterer, at Bestseller-koncernen havde en klar forudsætning om, at provisionen på 20 procent i den tidligere managementaftale var uacceptabel. Dette må have stået Dorte Riis Madsen klart, hedder det.

Det har formodningen imod sig, at hun efter sin fratræden som direktør i selskabet i 2015 "skulle være berettiget til 20 procent af Racingselskabets bruttoindtægter, herunder 20 procent af Bestseller-koncernens sponsorbetalinger m.v. samt indskud i og lån til Racingselskabet, der indtil dato ubestridt udgør mindst 130 mio. kr.", hedder det i afgørelsen.

Annonce

Dommerne har hverken i en ejeraftale, i direktørens kontrakt, i racerkørerens ansættelseskontrakt eller ved Racingselskabets ok til managementaftalen set nogen udtrykkelig bestemmelse om, at de 20 procent i provision skulle fortsætte.

Omvendt får Dorte Riis Madsen torsdag landsrettens ord for, at hun ejer 20 procent af anparterne i selskabet.

Retssagen har også drejet sig om Magnussens tidligere advokat. Kristian Goth Paaschburg har nu rettens ord for, at han optrådte "ansvarspådragende", da han rådgav racerkøreren om managementaftalen.

Under stor mediebevågenhed kørte Kevin Magnussen i flere år Formel 1.

Han sad bag rattet hos både McLaren, Renault og Haas. Det sidste løb var i Abu Dhabi i december. Nu skal han dyste i den amerikanske Imsa-serie.

Annonce

Dommen i landsretten kan som udgangspunkt ikke ankes.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov igen 02. marts 2021 kl. 14.07

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

Annonce

ANNONCE