cookie-og-privatlivspolitik
Grænsekontrollen afslører jævnligt indrejsende, der har medbragt forfalskede corona-testresultater.
Grænsekontrollen afslører jævnligt indrejsende, der har medbragt forfalskede corona-testresultater.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

112

Købte forfalsket coronatest-resultat for 20 euro

En mand og en kvinde er blevet dømt for dokumentfalsk med coronatest.
26. februar 2021 kl. 11:09 Af David Arnholm

RØDBY De seneste måneder har politiet afsløret flere udlændinge, som har forsøgt at snige sig ind i landet med falske coronatest-resultater.

Det har ført til flere retssager, og dommene giver et indblik i, hvad der foregår.

8. februar klokken 22 forsøgte en mand og en kvinde således at komme ind i Danmark med færgen fra Tyskland, men blev stoppet af grænsekontrollen i Rødbyhavn. Her fremviste manden coronatestresultaterne, men politiassistenten vurderede, at de var falske, og de to udlændinge blev anholdt. Dagen efter kom de i retten.

Her erkendte de sig skyldige, og manden forklarede, at han tre-fire måneder forinden havde købt de falske attester af en person i Hamborg.

Vedkommende var ikke læge, men havde lavet attesterne. Prisen var 20 euro, og køberen havde tænkt, at han kunne få brug for dem en dag.

Annonce

Hverken manden eller kvinden havde fået foretaget en coronatest op til indrejsen i Danmark, og de blev begge idømt 60 dages fængsel, ligesom de fik seks års indrejseforbud og blev pålagt at betale sagens omkostninger.

Manden forklarede i øvrigt, at han skulle til Danmark for at aflevere et benzinkort til en bekendt, mens kvinden var taget med på det, der skulle have været en endagstur, men altså endte helt anderledes.


Jernbanearbejder snød

I en anden sag blev en 45-årig østrigsk mand afsløret i at have ændret datoen på et testresultat. Manden forsøgte at indrejse 25. januar klokken ni om morgenen og fremviste en test dateret 24. januar 2021. Men reelt var der tale om en test fra 4. december 2020.

I retten erkendte han sig skyldig og forklarede, at han skulle udføre arbejde for Banedanmark i forbindelse med Femern-projektet.

Da der ikke var tale om illegalt arbejde, men lovligt arbejde på et højt kvalificeret niveau, og da han har særdeles gode, personlige forhold, slap han helt undtagelsesvist med en betinget dom på 60 dages fængsel.

Annonce

Derudover fik han en advarsel om udvisning, ligesom han skal betale sagens omkostninger.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

Annonce

ANNONCE