cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Claus Hansen

112

Køleskabsdrab igen for retten

I dag tog Østre Landsret i Nykøbing fat i på ankesagen i det bestialske drab på Mette Bønnelykke Herholdt.
18. marts 2014 kl. 11:56 Af Hans-Henrik Lærke (hanshenriklaerke@gmail.com)

Annonce

Mickey Anton Pedersen blev ved byretten i oktober sidste år idømt 13 års fængsel for det makabre drab på Mette Bønnelykke Herholdt. Både han og anklagemyndigheden ankede dommen på stedet.

I dag begyndte sagen på ny. Der er ikke kommet nye anklager til, anklageskriftet i retssagen er derfor det samme som sidste gang.

Mickey Anton Pedersen er tiltalt for at have bedøvet Mette Bønnelykke Herholdt med det morfinlignende stof Dodol ”i store mængder”. Derefter stoppet hendes svælg til med to store klumper papir og bundet en plasticpose over hendes hoved.

Ekskæresten nægtede sig skyldig i byretten, men fortalte at han fandt liget, pakkede det ind i en rullemadras og en presenning. I flere måneder lå det indpakkede lig på et betongulv, før det blev anbragt i et køleskab. Her blev det opbevaret i cirka to år, før det blev fundet på en ejendom i Arninge på Sydvestlolland. I mellemtiden var køleskabet blev medbragt under to flytninger.

Byretten fandt desuden et økonomisk motiv bag drabet. Mickey Anton Pedersen modtog Mette Bønnelykke Herholdts førtidspension i over et år efter hende død. Han har angiveligt også narret en bekendt til Mette Bønnelykke Herholdt til at overføre 42.730 kroner ved over en chat på nettet at have udgivet sig for at være Mette.

Mette Bønnelykke Herholdts familie håber, at endnu en hård oplevelse i retten vil ende med en hård straf.

-Jeg forventer, at han i hvert fald får den samme straf, men jeg håber på, at de vælger at straffe ham hårdere, siger Jette Herholdt, Mettes søster i dag til BT.

Dommen falder formentlig i morgen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

AF: BJARKE ROSENKILDE

Sandheden er ilde hørt 07. juli 2019 kl. 16.31

AF: JOHN WENNERWALD

Brystkræftsafdeling flyttes 30. juni 2019 kl. 22.05

Annonce