cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

112

Kørekortet røg i Øster Kippinge

Onsdag var en travl dag for færdselspolitiet på de lokale veje både på Lolland og Falster. Det fik mange trafikanter at mærke.
23. januar 2020 kl. 10:45 Af Jakob Poulsen

Annonce

Færdselspolitiet havde en usædvanligt travl dag på de lokale veje i løbet af onsdagen. Både på Falster og Lolland blev der gennemført flere færdselskontroller foruden to af de almindelige fotovogns-fartkontroller.

På Storstrømsvej i Øster Kippinge på Nordfalster gennemførte færdselspolitiet en kontrol fra klokken 19.18 til 20.15, og i løbet af den lille times tid blev det til seks sager.

En bilist blev taget i at køre ikke mindre end 103 kilometer i timen på strækningen, hvor højest tilladte hastighed er 50 kilometer i timen. Det udløser udover en bøde også en ubetinget frakendelse af kørekortet.

Derudover blev der stoppet en spirituspåvirket knallertkører, afsløret to ulovlige knallerter, og en knallertkører blev noteret for at køre uden styrthjelm. Desuden blev en knallertkører sigtet for at køre på en knallert, som hverken var indregistreret eller forsikret.

På Stubbekøbingvej i Systofte blev der foretaget to kontroller onsdag formiddag, men her begrænsede sagsbunken sig til en enkelt bilist, som blev stoppet og sigtet for at køre for stærkt.

På Havnevej i Rødby var politiet på plads fra klokken 16.25 til 18.25, og her blev flere stoppet og sigtet. Én blev således sigtet for ikke at have spændt sit barn forsvarligt fast, hvilket udløste et klip i kørekortet.

To blev sigtet for at køre med forkert lygteføring, en for ikke at have medbragt sit kørekort, og så blev en 17-årig bilist sigtet for at køre bil uden at have en voksen ledsager med. En blev sigtet for at overlade sin bil til en person, som ikke lovligt kunne køre den, og en blev sigtet for fejl og mangler ved køretøjet.
Derudover blev en cyklist sigtet for ikke at køre på cykelstien.

Fartsyndere var der også flere af. En blev stoppet og sigtet for at have kørt så hurtigt, at det udløser en betinget frakendelse af kørekortet, og syv andre kan se frem til et klip i kørekortet, oplyses det i politiets døgnrapport.

Fotovognen var som vanligt også ude på de lokale landeveje et par steder.

På Gaabensevej ved Kraghave lige nord for Nykøbing holdt en af fotovognene fra klokken 10.25 til 17.15, og her blev 75 bilister blitzet for at overskride fartgrænsen på 60 kilometer i timen. Fire af dem kan se frem til et klip i kørekortet, og højest målte hastighed var 88 kilometer i timen.

På Højrebyvej ved Nakskov var en anden fotovogn på arbejde fra klokken 7.30 til 14.10. Her blev 11 blitzet for at overskride fartgrænsen på 80 kilometer i timen. Her var højest målte hastighed 103 kilometer i timen, fremgår det af politiets døgnrapport.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

Annonce