cookie-og-privatlivspolitik
Folk lagde blomster for at mindes den femårige pige, der mistede livet efter at være blevet ramt af en mandlig flugtbilist i Valby i oktober sidste år. (Arkivfoto)
Folk lagde blomster for at mindes den femårige pige, der mistede livet efter at være blevet ramt af en mandlig flugtbilist i Valby i oktober sidste år. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

112

Kørte femårig pige ihjel: Straffes med seks års fængsel

Retten på Frederiksberg har fundet en 21-årig mand skyldig i blandt andet dødsulykke med femårig pige.
11. juni 2021 kl. 15:52 Af Ritzau

En ung mand er fredag idømt seks års fængsel for blandt at være skyld i en dødsulykke, der kostede en femårig pige livet i Valby sidste år.

Straffen omfatter også en anden trafikulykke, hvor to blev kvæstet, besiddelse af et kvart kilo kokain og hash, 51 falske pengesedler og andre forhold.

Retten på Frederiksberg fastslår, at den 21-årige optrådte hensynsløst, da han kørte frem i et T-kryds, overtrådte sin vigepligt, kørte tværs over Peter Bangs Vej og her ramte barnet.

Der er særligt skærpende omstændigheder ved det uagtsomme manddrab 28. oktober sidste år, er domsmandsretten nået frem til.

Retten finder, at han var påvirket af lattergas.

Annonce

Derimod frifindes han for tiltalen om, at han desuden var påvirket af kokain. Personbilen ramte også barnets mor. Hun og pigen kom gående på fortovet.

Selv om der lød desperate skrig fra moren, stak den 21-årige af fra ulykkesstedet. Derfor er han også dømt for ikke at hjælpe personer i nød.

I en kommentar vurderer en af anklagerne, advokaturchef Kristian Kirk fra Københavns Politi, at retten isoleret set har bedømt dødsulykken i den "høje ende", når det gælder fængselsstraffen.

Han anslår, at dødsulykken alene har givet mindst tre års fængsel.

Seks år er i øvrigt tæt på anklagemyndighedens krav.

Annonce

Derimod mente forsvareren, at der ikke var bevis for, at kørslen var sket under skærpende omstændigheder.

Anklageskriftet er alenlangt. Helmi Mossa Hameed er fundet skyldig i 33 ud af de 35 punkter.

Heri indgår også en trafikulykke fra januar 2019 på Vesterbro i København. Her kom to kvinder til skade på grund af den 21-åriges kørsel.

I dommen indgår i øvrigt, at han er frakendt retten til at køre bil.

Straffen er en såkaldt fælles- og tillægsstraf. Han er tidligere dømt flere gange, og netop på grund af hans hurtige tilbagefald til kriminalitet efter en prøveløsladelse har domsmandsretten ikke ment, at der skulle gives en rabat i straffen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

Annonce

ANNONCE