cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen

112

Kommunalt ansat tiltalt

Sag om groft misbrug af en kvinde i kommunalt regi på vej i retssystemet
25. maj 2020 kl. 09:40 Af Peter Gade

Annonce

LOLLAND Det er en meget alvorlig sag om misbrug af en stilling i Lolland Kommunes socialforvaltning, som nu er på vej til at blive gennemført ved Retten i Nykøbing.

Sagen drejer sig om en 52-årig mand, der i en årrække har været ansat i Lolland Kommune.

Ifølge anklageskriftet i sagen har han misbrugt en kvindes afhængighed af ham til at skaffe sig seksuelle ydelser af hende i form af samleje.

Det skulle være foregået stort set dagligt i en periode på tre og et halvt år. Gerningsperioden er ifølge anklageskriftet fra september 2015 til maj 2019.


Tre mænd involveret

Af anklageskriftet fremgår det endvidere, at han også har inddraget andre mænd i at udnytte kvinden til seksuelle ydelser.

Punkt to i anklageskriftet handler om, at den 52-årige kommunalt ansatte også har involveret to andre mænd i den grove udnyttelse af kvinden.

Således har han - stadig ifølge anklageskriftet - formået i et enkelt tilfælde at få kvinden til at acceptere, at hun blev bundet til et redskab og med bind for øjnene blev udnyttet seksuelt af den 52-årige og en anden mand.

Den 52-årige har også fået kvinden til at acceptere at få bind for øjnene, mens hun blev udnyttet seksuelt af ham og en tredje mand. Dette skulle være foregået fem til syv gange i løbet af perioden på de tre og et halvt år.


Mere efterforskning

Sagen har været efterforsket af politiet og overgivet til politiets jurister, der har udformet anklageskriftet.

Sagen har været berammet ved Retten i Nykøbing, men er blevet trukket tilbage igen efter anklagemyndighedens ønske.

Anklager Bente Huus Larsen, der har udformet anklageskriftet, oplyser, at sagen er trukket tilbage, fordi man ønsker yderligere efterforskning. Hun ønsker ikke at uddybe baggrunden for, hvorfor sagen nu skal tilbage til politiets efterforskere.

Selv om der nu skal ske fornyet efterforskning, er manden stadig tiltalt for de grove forhold.

Der er nedlagt navneforbud i sagen.

Manden er tiltalt for overtrædelse af § 220 i straffeloven, som handler om den, som ved groft misbrug af sin arbejdsmæssige, økonomiske eller behandlingsmæssige afhængighed skaffer sig samleje med en person. Man kan straffes med fængsel op til et år.

Vi har bedt sektorchef i kommunen, Lotte Christensen, om en kommentar til sagen, men hun udtaler sig ikke i en personsag ud over oplysningen om, at den 52-årige ikke længere er ansat i Lolland Kommune.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

Annonce