cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

112

Kontrolleret gasafbrænding fik borger til at slå alarm

Brandvæsnet måtte sent mandag eftermiddag rykke ud til virksomhed i Nakskov, efter at en borger havde slået alarm om brand.
19. juli 2021 kl. 18:48 Af Jakob Poulsen

Brandfolk fra Falck og Lolland-Falster Brandvæsen er flere gange i løbet af mandagen blevet kaldt ud til meldinger om markbrande flere steder i landsdelen, hvor det i stedet har vist sig, at der var tale om lovlige og kontrollerede afbrændinger af frøgræs.

Omkring klokken 16.30 blev brandvæsnet så igen kaldt ud til noget, som viste sig ikke at være en "rigtig" brand alligevel. Men denne gang var omstændighederne anderledes.

Det foregik nemlig ikke ude på en mark, men ved virksomheden Crispy Food på Gasvej i Nakskov - og meget apropos var det netop gas, der blev brændt af.

Indsatsleder Jens Rasmussen fra Lolland-Falster Brandvæsen oplyser, at en gastank på virksomheden var blevet tømt for gas i forbindelse med en forestående reparation af tanken.

For at få de sidste rester af gas fjernet havde man sat en trykslange fra tanken og over til et rør, som var stillet op på pladsen foran virksomheden, og inde i røret blev de sidste gasser brændt af under kontrollerede former.

Annonce

Indsatslederen kan dog godt forstå, hvis nogen har troet, at der var tale om en reel brand, for der var synlige flammer, men det hele foregik altså efter bogen, og det var tilmed en ekspert fra Kosangas, som stod for afbrændingen, forklarer Jens Rasmussen.

Et par timer tidligere var brandvæsnet blevet kaldt ud til en anden brandmelding, som også involverede gas. Denne gang var det ved et kornlager, der tilhører Nakskov-virksomheden Krinak.

Her var man i gang med at gasse bygningen for skadedyr, da en brandalarm pludselig blev aktiveret ved en fejl, så heller ikke her var der noget at lave for brandfolkene, fortæller Jens Rasmussen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

Annonce

ANNONCE