mit folketidende klub folketidende cookie-og-privatlivspolitik
Kraftig brand i Rødby i nat. Privatfoto
Foto: Peter Pedersen

112

Kraftig brand i nat

OPDATERET: Rækkehus udbrændt efter kraftig brand.
09. maj 2018 kl. 08:48 Af Klaus Jaque

Annonce

- Jeg vågnede ved at der var nogle eksplosionsagtige lyde, som om at nogen skød, det var så eternitaget som sprang i stykker, fortæller Lennart Nielsen, genbo til en kraftig brand i Rødby i nat.

Lolland-Falster Brandvæsen fik opkaldet om brand i et rækkehus omkring halv fem natten til onsdag, og kom frem til en overtændt brand, hvor flammerne stod op af taget.

Ifølge politiets vagtchef, er det to ubeboede lejligheder på Søndergade i Rødby, hvor en kraftig brand af ukendte årsager er startet i løbet af natten.

Og at det var en kraftig brand kan genbo, Lennart Nielsen, bekræfte.

- Det var meget voldsomt. Vi bor skråt overfor og kunne mærke varmen gennem vores vinduer, fortæller han og fortsætter:

- Jeg kører bus til hverdag, og den står ude foran. Jeg måtte lige ud og flytte den, for jeg var bange for at der også ville gå ild i den, siger han.

Huset har stået tomt lige siden at genboen flyttede ind, i november måned. Men han fortæller, at det er et sted hvor unge har brudt ind og mødtes.

- Der har været en del aktivitet, siger han.

Ifølge genboen tog det over en time, før brandvæsnet havde kontrol over ilden. Og da han tog på arbejde, var de stadigt i gang med efterslukningen. Men der stod ikke meget hus tilbage.

- Ilden har brændt igennem taget, sprunget vinduer og endda brændt nogle spånplader ned, som dækkede dørene, afslutter han.

Også indsatsleder Jakob Petersen, beretter om en kraftig brand.

- Der var helt overtændt da vi kom frem, og vi var bange for at branden ville sprede sig til nærliggende huse, som ligger meget tæt, siger han.

Derfor fik brandfolkene fra Rødby assistance af en sprøjtevogn fra Maribo, samt ekstra personel fra Sakskøbing, der dog hurtigt kunne køre hjem igen.

- Sakskøbing blev kaldt herned hvis ilden skulle sprede sig, men det gjorde den heldigvis ikke, så de blev hurtigt sendt hjem igen, siger indsatslederen.

Selve slukningsarbejdet tog i omegnen af fire og en halv time, inden af brandvæsnet afspærrede området, så nysgerrige ikke går ind i de udbrændte boliger.

Politiets vagtchef kan endnu ikke sige noget om brandårsag, og hvor skadet boligen er. Men han fortæller, at ingen kom til skade, og at politiet nu skal undersøge brandårsagen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: OLE FOG

TAK til sygehuset i Nykøbing F. 13. august 2018 kl. 13.48

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsplatformen i Region… 12. august 2018 kl. 23.17

AF: LINDA SOMMER

Hjertelig tillykke Fejø 10. august 2018 kl. 12.39

AF: ASTRID GRAUGAARD JEPSEN

Kære bilister 08. august 2018 kl. 19.49

AF: AGNES LANGBALLE

Kommentar til: En skændsel 08. august 2018 kl. 12.00

AF: JOHN WENNERWALD

Flere dør af rygning 06. august 2018 kl. 13.00

Annonce